Om Huseby bruk

Jag har läst en bok som heter Florence Stephens förlorade värld, som handlar om Huseby bruk, och det är väldigt intressant för oss som bor i närheten. 
 
Florence var ägare till bruket och blev lurad av Prins Carl på enorma summor pengar och det var en stor skandal på femtiotalet. 
 
Jag har varit där flera gånger och så här såg slottet ut på julmarknaden i november 2019. Det är fint att de har behållit bruket och rustat upp det så att det ser ut som på Florences tid. 
 
Ur dagboken 900821: Sen dubbeltimme engelska. Vi skulle intervjua varandra. Jag frågade ut Jonas. Han åker vattenskidor, spelar badminton, sommarjobbade på posten och vill bli bilförsäljare. 

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Det är kul att läsa böcker som utspelar sig i miljöer och omgivningar som man känner till. Eller se TV-program också, för den delen. "En plats i solen" visar ganska ofta bilder från vår stad och närområde när hugade husspekulanter får mäklarhjälp för att hitta sitt boende :-)

Det var rätt mycket information du lyckades få ur Jonas där tycker jag :-)

Svar: Det programmet har jag inte sett men det måste ju vara jättekul för er! Jag var tvungen att titta på Bonde söker fru när en Hedemorakille var med och det var kul att se gården. I år måste jag titta för att se om en väns valps bror är med... :-) Ja, jag pumpade Jonas på information. Nu googlade jag och eftersom Sjörs är ett ovanligt namn var det lätt. Han bor i Stockholm och ser ut nästan som för trettio år sedan! :-)
Ylva

2020-08-22 @ 10:53:15
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Lena i Wales och Spanien

Jag har läst flera olika böcker om Huseby och skandalen där. Fascinerande historia, men så fruktansvärd. Tänka vad kungahuset kan komma undan med bara för att de är kungliga, får mig att må illa.
Ha en fin weekend!

Svar: Det är verkligen konstigt hur mycket de kom undan med och att hon aldrig slutade att tro på kungligheterna. Hon litade ju blint på dem hela livet. Trevlig helg!
Ylva

2020-08-22 @ 14:41:38
URL: http://lenaiwales.wordpress.com
Postat av: Znogge

En mycket intressant bok och ett speciellt öde minst sagt!

Svar: Jag hade hört talas om det innan men visste inte hur omfattande bedrägeriet var. Mycket bra bok!
Ylva

2020-08-22 @ 15:01:35
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0