Plexiglas

Jag var orolig inför terminsstarten och att skolan plötsligt ska fyllas med 1500 personer igen, efter stängningen i mars, men undvek den värsta ruschen genom att vara sjuk första veckan. Frågan är bara hur jag ska kunna hålla mig frisk resten av terminen, jag som alltid är förkyld på hösten. 
 
Nu är cykelparkeringen full igen. 
 
Vi har fått plexiglas vid utlåningsdisken och det känns bra. Det är snyggt gjort och man ser den nästan bara på den lilla rutan längst ned, så vi får väl se om folk går in i den. Det jobbiga är att jag har tappat hörseln och inte hör när någon pratar på andra sidan. Det måste snart gå över för även om det ska vara tyst på ett bibliotek behöver man ju kunna prata lite. 
 
Ur dagboken 900824: Idag på lunchen var det kul. Det var jättelånga matköer. Lasse skrek att jag skulle tränga mig men det vågade inte jag. Då sa han att han kunde fixa en plats långt fram i kön. Så gick han fram till Myléus. Broberg och Rahm och sa - här är min syster, hon törs inte tränga sig, kan ni ta hand om henne? Jodå, det kunde de. -Vi är dina beskyddare, sa Rahm.

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Jag minns när jag var på Skellefteå bibliotek i barndomen. Då var det en zigenarunge (så fick man säga då) som kastade böcker på mig om jag inte sjöng "Kalinka". Hon hade en stor arsenal av vapen om man säger så. Jag sjöng för full hals och då kom bibliotekarien och sa åt mig att man måste vara tyst på ett bibliotek. Det var inte kul...

Haha! Kul att ha beskyddare - speciellt i en matkö :-D

Svar: Nu tänker jag att du dansade kosackdans till Kalinka. DU blev åtsagd när hon kastade böcker på dig, jaha... :-) Ja, det var lyx att ha beskyddare i matkön. Det var enda gången jag och min bror gick på samma stadium, för han var ett år i Tyskland och kom hem och gick sista året när jag började på gymnasiet. :-)
Ylva

2020-08-24 @ 22:36:33
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

PS: Den andra bäverhistorien handlade om att ha med sig medhavd bensin till en bensinmack. Men den har jag kanske redan berättat om?

Svar: Nej, inte den heller! Vad kul att få höra dem nu. :-)
Ylva

2020-08-24 @ 22:37:37
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Znogge

Så bra med plexiglas som skydd. Man får göra vad man kan.

Svar: Ja, det känns som en bra grej. Vaktmästarna har tejpat på golvet och så står det start och mål, haha...
Ylva

2020-08-25 @ 07:40:48
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Lisa

Vad tråkigt att du är förkyld. Hoppas du mår bättre snart.
Vad smart med plexiglaset. Hörseln kommer nog tillbaka när förkylningen blir bättre. Annars får du köra med teckenspråket haha :)

Ha det gott kram

Svar: Jag brukar tappa hörseln när jag blir förkyld, men inte så här länge. Det känns ändå bra med plexit för då kan ju varken jag eller de hosta på varandra. Kram!
Ylva

2020-08-25 @ 11:35:48
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Gunilla

Hoppas att du snart mår bättre och hör bra igen, du får använda kroppsspråket där bakom rutan :)

Va, trängde du dig i matkön.. :) :)

Svar: Jag mår ganska bra förutom att jag har som lock för öronen. Eleverna får skriva upp saker på små lappar. Haha, ja, tydligen trängde jag mig där. :-)
Ylva

2020-08-25 @ 15:35:42
Postat av: Hilma Eklund

Förstår att det är oroligt att vistas bland massa folk igen efter att det varit så isolerat ❤️ Man är ju fortfarande orolig liksom.

Svar: Ja, jag tror att det blir munskydd i Sverige snart. Danmark har ju börjat med det nu. Nu ska vi bara igenom det här!
Ylva

2020-08-25 @ 16:18:44
URL: http://www.nouw.com/hilma
Postat av: Ama de casa

Okej. Dags för bäverhistorier.

Nummer 1: Jag skulle rensa i ett bäverhägn på Skansen och råkade lämna dörren till slussen öppen. Dit in gick en bäver, det var trångt och dom har såvitt jag vet tämligen stora tänder och jag ville inte gärna vilja bli biten. Utifrån, uppe ifrån muren, hängde en vattenslang ned som jag hade spolat med. Vig som bara den (klart överdrivet) lyckades jag ta mig över kanten med hjälp av slangen och kunde gå in utifrån. Trodde jag, ja. Den hade jag ju haspat inifrån. Haha! Klängde mig ned via slangen igen och bävern satt kvar där i slussen och lurpassade. Med hjälp av en kratta lyckades jag haspa upp slussdörren till ett inre rum där verktygen fanns, sen kunde jag gå runt bävern och få honom tillbaks till hägnet igen. Jösses vad jag hade velat haft en film på när jag "svingade" mig över muren med hjälp av slangen :-D

Svar: Haha! En bäver som sitter i en sluss och lurpassar är ju också jätteroligt att tänka sig. Fast jag hade inte velat vara med om det. :-) Tack, för dina djuranekdoter! <3
Ylva

2020-08-25 @ 18:16:18
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Nummer 2: (Av bäverhistorierna, alltså).
När jag jobbade i Lycksele djurpark så fick jag i uppdrag att hämta två bävrar i Näsåker (Jämtland, tror jag?). Djurparkschefen tyckte att jag kunde ta dom i en jutesäck i bagageluckan i min (för mig) nya bil. Jag vägrade. Så jag fick ta djurparkens folkapickup med en stor trälåda på flaket.
Hämtade bävrarna och när jag på tillbakavägen kom till Åsele så var det nära soppatorsk. Vi hade tankkort till bilen, men det funkade bara på Shell i Lycksele... Därför hade dom skickat med mig en jeepdunk med bensin att fylla på med.
Ett liiitet aber bara. Det fanns ingen slang i dunken. Så jag stannade på en bensinmack i Åsele och förklarade mitt dilemma och undrade om dom kunde hjälpa mig. Det gjorde dom och soppan kom in i tanken. Men det kändes rätt skämmigt att komma in på macken med medhavd bensin och få hjälp att få in den i tanken. Dom undrade lite vad det var som lät i lådan som stod på flaken.
- Åh! Det är bara ett par bävrar som försöker gnaga sig ut, förklarade jag.
Haha! Undrar vad dom tänkte om mig.

Svar: Jag kan förstå att du inte ville ha dem i din egna nya bil! Vi hade en stor trälåda från Strålfors (där maken jobbade då) som vi körde runt getabocken i när han skulle på turné. Det var faktiskt några som ville låna honom för att få killingar, men det lät ganska misstänkt när han sparkade och vrålbräkte (!) där uppe på flaket. :-) Sedan tänker jag på min göteborgsvän som suttit på en krog på Avenyn med en skokartong med två hamstrar i, som försökte bryta sig ut. :-) Det var hans kompis systers hamstrar, oklart varför de tog med sig dem på fyllan...
Ylva

2020-08-25 @ 18:27:04
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Jag har förresten "lurat" en myskoxkalv till sin mycket upprörda mamma också. Men nu får det nog räcka va? :-D

Svar: Det tror jag att jag har hört, men som sagt så gör det inget, man kan ju inte hålla på och komma ihåg vem man berättar saker för. :-)
Ylva

2020-08-25 @ 18:35:33
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Och halkat ned i en isbjörnsbassäng medan isbjörnen stod och slog med starka "nävar" på dörren. Det var nog likaså bra att jag övergick till programmering istället för djurvårderi :-D

Svar: Huah, nej, en isbjörn vill man inte komma för nära, men fina är de!
Ylva

2020-08-25 @ 18:37:08
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Sorry att jag spAMAr dig :-D

Svar: Vilken tur att det var du! <3 Jag var rädd att någon ifrågasatt att jag så passande blev sjuk till terminsstart, men det är ju sant.
Ylva

2020-08-25 @ 18:37:33
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0