Unghöns

Idag åkte jag och matade djuren. Unghönsen som vi har köpt är fabrikshöns som är framavlade för att värpa ett ägg om dagen i ett år. 
 
De är tamare och trevligare än dem som vi har kläckt fram själva och jag ska försöka att hålla dem vana vid att man lyfter upp dem, för det är så kul! Vi köpte dem av en som har 500 stycken och det är klart att de måste vara lugna då och inte bara flaxa omkring inne i ladugården!
 
Det har börjat komma små ägg men de har inte riktigt fått kläm på färgen än. 
 
Vi som jobbar inom kommunen får presentkort i stans butiker i julklapp. Det är trevligt och lite överraskande för de valde att ge oss en julklapp redan i mars för att stötta butikerna och nu fick vi en till! 
 
Ur dagboken 901218: Björn har underskåp. Jag tror Jocke har skåpet över. Trångt om båda ska in samtidigt... 
 
(Björn var lång och Jocke kort.)

Kommentarer
Postat av: znogge

Hoppas hönsen motsvarar förväntningarna, oavsett färgerna på äggen ;-)

Svar: Ja, de levererar. Det går bättre än den gången vi blev besvikna för att vi blev lurade och köpte åtta tuppkycklingar...
Ylva

2020-12-18 @ 21:20:16
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: lisa

Vad mysigt med egna ägg och hönsen är ju för söta :)
Vilken bra julklapp ni fick från kommunen. Bra idé också att ge er en extra present för att stödja butikerna. Så borde alla kommuner tänka :)
Kram

Svar: Ja, det är trevligt och gott med egna ägg! Vi vet att hönsen har det bra och gulorna är gulare än på köpeägg. Visst är det bra med presentkort men nu pratar de om att inte ha någon mellandagsrea, som jag tänkt utnyttja. Vi får väl se. Kram!
Ylva

2020-12-19 @ 08:53:45
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Vilka fina höns! Dom är säkert glada att få komma till ett ställe där det säkert går bättre att leva efter vad som gäller idag. Ja, att hålla avstånd alltså :-)

Björn och Jocke borde ha varit kreativa och bytt skåp med varandra...

Svar: De är söta och verkar nöjda. Vi får se när vi ska släppa ihop dem med den gamla flocken, de får nog växa till sig lite så att de klarar sig när de andra börjar hacka på dem... Ja, jag tänkte också att de borde ha bytt skåp, men jag tror att det var heligt och att man fick sitt skåp och hade kvar det i tre år oavsett vad. :-)
Ylva

2020-12-19 @ 09:56:29
URL: http://https://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Lena i Wales och Spanien

Hönsen är så fina.
Bra att stötta den lokala handeln.
Vi i har sysselsatt om med att göra en julvideo, vi tycker den är ganska rolig och hoppas andra också tycker det.
God Jul!

Svar: Visst är hönsen fina. Nu ska man ju egentligen inte gå i affärer i onödan, men här är det inte så trångt i butikerna. God jul!
Ylva

2020-12-19 @ 13:50:40
URL: http://lenaiwales.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Hönorna verkar vara på G med ägg iaf :)

Vi fick också presentkort till stadens butiker, och även ett i mars, som jag nyss kom på att jag glömt utnyttja.. måste komma ihåg det så det inte går ut..

Svar: Ja, de har kommit igång så nu har vi ägg igen, det var för tråkigt att behöva köpa. :-) Våra kort gäller i ett år, så det får man tänka på. Det kunde gott gälla i två år.
Ylva

2020-12-19 @ 16:47:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0