Köttbullar och raggmunk

Ni kanske tror att jag överdriver när jag säger att det har regnat i fyra månader, men det är åtminstone extremt blött nu. Så här står det i tidningen Smålänningen idag: Vid Ljungbys mätstation har man konstaterat att det föll 50,5 millimeter nederbörd under föregående vecka. Det gjorde veckan till den tredje nederbördsrikaste veckan sedan 1945. Lidhult fick mest nederbörd i länet med 72,9 millimeter. 
 
Fåren har det lerigt, fast de bor uppe på en kulle. Det är dessutom sönderkört i hagen för att de skulle få en ny höbal. Den gamla som ligger där har de klivit i och vill inte äta mer av. 
 
Jag har ätlov i stället för sportlov och idag gick jag med väninnan och lunchade på Ljungby Arena (som jag plötsligt har börjat gå till titt som tätt). Man behövde inte välja mellan köttbullar och raggmunk utan fick ta så mycket man ville av allt. Synd att jag inte orkade äta mer! Det här är ju en liten tallrik för mig. 
 
Ur dagboken 900218: Vi såg alltså den franska filmen "Vi ses igen, barn". Jag tyckte att den var ganska bra men det var det nog inte många andra som tyckte. De satt mest och kastade saker omkring sig. Jag fick förutom en massa filmtidningar en snusdosa i knät. Som tur var helt tom. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag tror dig mer än väl och även här har det regnat otroligt mycket. Fördelen är väl bara att grundvattennivåerna bör vara goda inför sommaren.

Det där hade jag tycket varit en stadig portion :D

Svar: Vi får ovädren efter er. Jag kan tro att vattnet står högt hos er också, så nära havet.
Du är en måttfullare person än jag. :-)
Ylva

2020-02-19 @ 10:10:36
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Lena i Wales och Spanien

Härligt med lov.
Maten ser god ut.
Tala om regn, i min hemstad Monmouth i Wales är det ren katastrof. Har skrivit om det. Hemskt!
Njut av mat och ledighet!

Svar: Jag jobbar, men det är inte så mycket att göra på skolan när eleverna har lov... Jag tittade in på din blogg, usch, så jobbigt med översvämningar! Tur för er som bor uppe på en kulle!
Ylva

2020-02-19 @ 10:14:15
URL: http://lenaiwales.wordpress.com
Postat av: Lisa

Jo jag har hört att det regnat mycket och länge på vissa håll så det har blivit översvämningar. Vi har inte fått så mycket regn men däremot är blåsten så jobbig. Kram <3

Svar: Visst är det jobbigt med blåsten! Det kommer att bli svårt för mig att cykla om vi ska ha stormar här... Kram!
Ylva

2020-02-19 @ 10:51:49
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Gunilla

På vår personalrestaurang kan man också äta av alla rätter, det där var en specifik blandning :) Huvudsaken det var gott !

Svar: Trevligt att man får ta så mycket man vill tycker jag, för då behöver man ju inte slänga heller. De hade kokt potatis, stekt potatis och stuvade makaroner att välja på.
Ylva

2020-02-19 @ 11:55:21
Postat av: Ama de casa

Dumma får som kliver i maten! Fast jag förstår att dom inte vill äta mer av den då. Kan inte din händige man snickra ihop en sån där... ja vad heter dom nu igen? Typ en låg höskrinda fast utan hjul som står fast i hagen och gör att maten kommer upp från marken?

Din mat på den där tallriken skulle jag nästan kunna döda för. Fast bara nästan :-)

Tur att snusdosan var tom i alla fall :-D

Svar: Det där är en gammal höbal som har stått inne i fårhuset med ett litet hål uppskuret för att de INTE ska kliva i maten. Sedan brukar de få hö i en träställning som hänger på väggen, men de är väldigt duktiga på att dra ut de godaste stråna och riva ut en massa och stampa runt i.
Jag vet inte om det är en grej här i Småland men det var flera lunchrestauranger som serverade raggmunk på tisdagen.

Det hade varit jobbigt att få en full snusdosa i knät, om den öppnat sig...
Ylva

2020-02-19 @ 13:04:17
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Då fattar jag! :-)

Fläsk med raggmunk eller löksås är en typisk tisdagsrätt. Var så i Stockholm och även här i Torrevieja. På svenskrestaurangerna, alltså. Jag älskar den rätten!

Svar: Löksås?! Nää... Det har jag inte sett här i Småland. Eller jag kanske bara ignorerar det? De hade alla möjliga tillbehör och ett helt salladsbord som hamnade i blinda fläcken. :-)
Ylva

2020-02-20 @ 12:50:28
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Martin

Läser: din blog.
Lyssnar på: Opeth.

Ur mitt huvud någon gå sommaren 1988: Som jag minns det fick vi 134 mm på mindre än ett dygn. Smålänningen har kanske tillgång till statistiken.

Svar: Det stod nyligen något i Smålänningen om ett rekorddygn, det kanske var då. Jag flyttade hit -99, men minns översvämningarna 2004 då vi fick brev om att vi skulle vara försiktiga, för vi bodde på Strömgatan nära ån.
Ylva

2020-02-20 @ 22:20:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0