Bolmendagen

Bolmendagen idag blev inställd men vissa av aktörerna arrangerade egna evenemang runt sjön. 
 
Vi råkade hamna i en kortege med sex andra båtar, men de stannade vid en ö och vi åkte vidare. 
 
Den här tänkvärda skylten finns i Bolmstad hamn. 
 
På kvällen tog jag en cykeltur och pratade med nyfikna kor. 
 
Ur dagboken 900725: Anja och jag var yngst på begravningen förutom en liten baby. Vi hade ju hoppats att vi skulle få träffa Cliff igen. 
 
(Jag och min kusin var på vår gammelmormors begravning i Väversunda och ville träffa en rolig släkting som vi träffat på en släktträff en gång.)

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Båtens lack den glänste i dess nos, och jag tänkte - hur enkel är du, min lilla ros... (Känns sången igen? Den sjöng jag i pianobaren på en Ålandskryssning, min kryssningskompis höll på att skämmas ihjäl sig ;-) ) (Fast det var såklart bilens lack som glänste i originalet :-D ) (Hur många parenteser får man ha i rad? Finns det nån lag på det?)

Cliff... Det kallas min bror. Fast han heter Clifton. Det brukar jag försvara mig med när jag måste berätta att jag heter Johanne :-D

Svar: Den sången känner jag inte igen. Den borde ju maken sjunga för mig (Rosen) när jag sitter i fören! Jag tänker att man får ha hur många parenteser man vill, men det förvirrar det hela ännu mer när en del mynnar ut i smileys! ;-) Om denne Cliff bodde i Norrköping kallades han säkert Cliffa, men jag minns inte var de släktingarna bodde.
Ylva

2020-07-26 @ 18:02:41
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Min bror skulle egentligen ha hetat Krister.
- Men det heter ju alla grabbar nu, sa mamma på väg till dopet (1957). Han ska heta Clifton!
Finns det namnet? Det sa både pappa och prästen.
Men han heter så :-) Ja, brorsan alltså.

Svar: Mamma och pappa heter Krister och Kristina och dessutom Svensson, och det känns väldigt medelsvenssonskt. Haha, hon kom på det på väg till dopet! Då gick er pappa och prästen med på det! Jag googlade nu och det finns en skådis från bondfilmerna som heter Clifton. :-)
Ylva

2020-07-26 @ 18:05:41
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0