Kastebergs gård

Dagens uppgift var att köra till Kastebergs gård och köpa hönsmat. Det är en fin gårdsbutik och det är kul att titta på djuren. 
 
Gården har getter som bor i en lekstuga. 
 
Man får gå in till dem men de var inte så intresserade av mig eftersom jag inte hade med någon mat. 
 
Jag har också varit ute och cyklat i regnet igen. Min regnjacka skär sig mot ringklockan men matchar med prickarna. Jag har stor nytta av ringklockan som jag fick i julklapp, för nu när folk går två meter ifrån varandra tar de upp hela gång- och cykelvägen.
 
Ett nytt regn är på väg. 
 
Ur dagboken 900701: Jag sitter och tänker på Dala-rocken. Killen som frågade om vi ville ha hans pyttipanna och den där killen som hängde sig över axlarna på mig och en annan tjej och frågade om vi ville ha hans kropp. -Står du i telefonis? -Nej. -Det gör jag. -Nej, nu blev det för lite gjort. Den där grabben som erbjöd oss sin macka och satt och pratade osammanhängande och skrattade. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ja numera behöver man verkligen en ringklocka för folk mer eller mindre blockerar hela gång- och cykelbanan! Prickigt är alltid rätt :D

Svar: Jag tycker att det är lite konstigt att de tror att man kan gå var som helst nu, men de flesta ber om ursäkt/skriker till av chock när man plingar. Prickigt är kul! :-)
Ylva

2020-07-01 @ 21:50:59
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Det är väl ändå bra att man håller avstånd, men du kanske får slitage på plingklockan :)

Två granntanter här tar en daglig promenad med sina rullatorer, har passerat dom på lunchpromenaden fler gånger, jag tycker det ser gulligt ut där dom går och småpratar och får lite motion och samtidigt håller avstånd. Jag tar gärna en omväg runt dom :)

Svar: Det är såklart bra med avstånd och jag unnar verkligen panchisarna att vara ute och träffa sina vänner, men det betyder inte att man kan sätta alla trafikregler ur spel... Ibland får man inte plats på vägen och det händer att jag cyklar mellan två som står och pratar. :-)
Ylva

2020-07-02 @ 08:32:02
Postat av: Ama de casa

Getter är så roliga! (Utom när man råkat släppa ut 23 stycken i stallgången när alla foderburkar var framställda till hästarna...).

Jag tycker du matchar bra även idag :-D

Ni måste ha sett mycket hungriga ut... Minns en gång när vi åkte skidor i Alperna. Jag satt ute och väntade medan Anders var inne och köpte maten. Måste ha stirrat väldigt på pommesarna som grannen bredvid mig hade, för när Anders kom ut såg han hur fransmannen gav mig en pommes som jag slök :-) I efterhand har jag funderat ifall han kanske bara gestikulerade med en pommes i handen? Han var ju trots allt fransman :-D

Svar: Getter är väldigt roliga och väldigt stökiga! De är mycket svåra att hålla stilla på samma ställe. Vi gav upp och lät vår getabock hoppa ut ut hagen när han kände för det och då stod han ofta ute på vägen. Det var som en vakthund ungefär. :-) Haha, så förvånad fransmannen ska ha blivit om han bara satt och viftade lite med en pommes som du högg! :-)
Ylva

2020-07-02 @ 10:18:17
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Emma Engström

Aww men vad söta de är, och klart de kanske blir lite mer intresserade om det finns mat närvarande haha! Charmiga <3 Ringklockan är ju himla söt, fint med prickigt och just ringklockor är ju så viktigt att ha på cykeln! KRAM

Svar: Ja, man kunde köpa mat och ge dem, men de har ju hela hagen full med gräs! :-) Jag har levt länge utan ringklocka, men som sagt så använder jag den ofta nu. Kram!
Ylva

2020-07-02 @ 12:41:25
URL: http://nouw.com/emmaengstrom
Postat av: Lisa

Vad söta dom är getterna. Tycker getter är så roliga och charmiga :)
Vi har väldigt svart på himlen hela tiden men det kommer inte många droppar regn inte :)

Kram

Svar: Getter är roliga och nyfikna. :-) Oj, har ni fortfarande dåligt med regn, det kanske kommer nu i helgen. Kram!
Ylva

2020-07-02 @ 13:37:18
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Hilma Eklund

Åh getter är så otroligt söta! 😍

Svar: Ja, men vi ska aldrig mer ha en getabock för de är så busiga! :-)
Ylva

2020-07-02 @ 16:07:51
URL: http://www.nouw.com/hilma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0