Trio Wolski på Hunnsberget

Igår gjorde jag en fantastisk grej med ett gäng kompisar! Vi åkte till Hunnsberget, högsta punkten i kommunen på 230 meter (tänk på att det är Sydsverige vi pratar om nu). 
 
Det ligger i Lidhult och har en magnifik utsikt över skogen. 
 
De har gjort coronariskbedömning på makens företag och bedömt mig som den största risken! Hoppsan! Men jag tänker att det som ännu är tillåtet får jag göra och att fika och lyssna på musik ser jag som en mänsklig rättighet.
 
Högst upp på toppen spelade folkmusikbandet Trio Wolski och så var det berättande med berättaren Per Gustavsson från Sagomuséet. Det var hans idé att ta dit dem, för han hade läst att de har gjort musik under namnet Hunnsberg Sessions eftersom en av medlemmarna har en stuga i närheten. Det var så mysigt! 
 
Ur dagboken 900715: Vi gick ut och gick barfota vilket inte var så smart. Jag fick brännblåsor under hälarna. Vi gick och tittade hur det såg ut på Holkvägen och sen gick vi ut på stan och till Hönsan. Såg inga roliga människor.
 
Holkvägen är gatan jag skulle flytta till och Hönsan är en sjö. Det är galet att gå barfota hela vägen på brännande asfalt!

Kommentarer
Postat av: Hilma Eklund

Men GUD första bilden är ju magisk! 😍 shit vad vackert! ☀️

Svar: Det är en fin belöning för den ganska jobbiga klättringen upp. :-)
Ylva

2020-07-15 @ 16:49:44
URL: http://www.nouw.com/hilma
Postat av: Emma Engström

WOW vilken häftig grej att göra, vilken utsikt på första bilden!! Hade fått svindel i och med höjden haha :'D Men så troligt med lite musik också! KRAM

Svar: Det är en fantastisk utsikt och var lite svindlande för berget sluttar brant, så jag gick inte längst ut. Så häftigt ställe för en konsert! Kram!
Ylva

2020-07-15 @ 17:27:35
URL: http://nouw.com/emmaengstrom
Postat av: Znogge

Vilken härlig utflykt! Jag är förmodligen den största risken i vår familj, i alla fall när jag jobbar. Utomhus tycker jag dock att man kan vara.

Svar: Det ser ut som om vi sitter jättetätt på bilden, men jag såg till att ha lite avstånd och satt inte precis bredvid någon. Jag trodde att det skulle vara gott om plats på berget, men det var rätt trångt på klippan framför scenen och en del satte sig bakom scenen i stället. Ja, du är nog en mindre risk på sommaren!
Ylva

2020-07-15 @ 21:56:00
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Snacka om att knäppa grejer fastnar i skallen. Jag fick för mig att Vitberget i Skellefteå (som ligger bra mycket längre norrut än ditt berg) var 139 meter. Googlade, och jomenvisst var det 139 meter. Önskar att det var nåt vettigare som stannat i hjärnan från barndomen, men nu fick jag ändå nytta av den kunskapen trots allt. Haha!
Det ser ut som ni sitter på varandra där, men jag ser i ditt ovanstående svar att det inte var så.

Huvvaligen för att gå barfota när det är hett. För min del räcker det med att gå ut på terrassen en solig sommardag för att det typ ska fräsa till under fötterna. Fort ut med markisen!

Svar: Ja, du, det var en ganska udda grej att förvara i hjärnan och plocka fram när det passar! :-) Jag har bränt fötterna på stekande sandstränder, mera markiser över stränderna!
Ylva

2020-07-16 @ 10:28:13
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Lena i Wales och Spanien

Vilken överraskning med musik på toppen! Trodde bara vi skulle få se utsikten, vilket inte är bara det heller.

Svar: Det var en helt fantastisk plats att ha en konsert på! Har du varit på Minack Theatre i England förresten? Dit vill jag och jag har en lärarkollega som varit där ett par gånger och sett Shakespearepjäser, som säger att det är magiskt.
Ylva

2020-07-16 @ 13:22:01
URL: http://lenaiwales.wordpress.com
Postat av: Martin

Om jag minns rätt så var det på Hunnsberg en man jagades av danskarna. De sprang på en smal stig med bergvägg på ena sidan och stup på andra. Vid en klyfta i bergsväggen ställde sig mannen och puttade ner danskarna en efter en för stupet. Jag tror att denna klyfta kallas mannens namn-s stuga. Wikepedia vet inte detta än.

Svar: Jo, det är en sägenplats där och Per Gustavsson berättade sägnen. Den borde finnas någonstans på Sagomuseets sida.
Ylva

2020-07-26 @ 18:08:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0