Om badplatser och badkläder

Jag tror att man tycker bäst om att bada där man är van och jag tycker mest om att bada i sjöar för det gjorde jag när jag var liten. Det är inte så lockande med hav när jag tänker kallt, salt, blåsigt, sandstrand, tång, jättelånggrunt, maneter och mycket folk. Däremot tycker jag om havet när det är varmt i luften, klippor, brygga, stege, vågor, klart vatten och sandbotten. 
 
Vi badar ofta i Bolmen; här lägger vi i  båten och letar reda på en ö med egen strand. Jag hoppas att det snart kommer en stege på båten så att jag kan ta mig upp i den och bada mitt ute på sjön. 
 
Det är långt till närmsta sjö från stugan så vi har grävt egen damm och det är oftast där vi badar. Nu har dammen redan blivit 27 grader varm och börjar bli brun och sumpig. Det får regna lite så att det kommer friskare vatten. 
 
Jag badar oftast naken men har en väldig massa badkläder! (En del är för små, men jag tänker att man kan ha dem när man bara solar på balkongen eller så.) Det är marintema med rött och blått som gäller för mig, eller svart för det torkar snabbt. 
 
Ur dagboken 900629: Marit och Rosie kom hit och Birgitta skjutsade oss till motorstadion till fyra. Vi var bland de första där faktiskt. 
 
(Vi var på festivalen Dalarock i Hedemora, kul att vi var där när de öppnade området.)

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag tycker precis tvärtom och väljer havet. Vid våra stränder är vattnet alltid kristallklart, brännmaneter finns inte här och tångförekomsten obefintlig. Dessutom blir det djupt snabbt :D Sjöar tycker jag är mörka och har sunkig botten men det är säkert som du säger en vanesak.

Svar: Bor man vid havet är det ju fantastiskt men jag har vänner som desperat kör åtta mil till Halmstad för att vara på stranden ett par timmar och sedan åka hem igen. När jag blir desperat kan jag hoppa i ån här, fönt ja e körv så huppe ja i älva! :-)
Ylva

2020-06-30 @ 08:32:35
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Jag tycker det är bäst med fin sandbotten, helst skall vattnet vara så klart så man ser fötterna när man har vatten till midjan :)

Gillar fina havsbad med också fräscha insjöar, finns det nått härligare att bada när det är varmt, vilket spa som helst, släng er i väggen :)

Svar: Ja, fin sandbotten vill jag ha, men det viktigaste är att det är varmt i vattnet eller att jag är jättevarm! Det är roligare med dammen än med pool. :-)
Ylva

2020-06-30 @ 09:54:08
Postat av: Ama de casa

Klippbad med stege och sandbotten skulle ju vara det bästa. I vattnet fastnar ju inte sanden mellan tårna :-)
Oj vad mycket badkläder du har! Precis som med "vanliga" kläder så köper jag badkläder när det uppstår ett nödläge...

Dalarock är ett bra namn. Fast jag tycker att Skellefteås Trästocksfestival hör till dom fyndigaste - Woodstock, liksom :-D Fast jag vet inte om den finns längre? Och då menar jag inte bara i år...

Svar: Ja, eller brygga med stege där det är djupt. Jag handlar mest när det är billigt men har kommit på att jag får sluta med det. Vi har ju Lidl och Dollarstore så det är alltid billigt... Trästocksfestivalen är ett fantastiskt namn! :-)
Ylva

2020-06-30 @ 11:34:43
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Lisa

Vilka härliga bilder. Ser verkligen jättemysigt ut :)
Vad mycket fina badkläder du har. Gillar också marintema. :)

Kram<3

Svar: Marintema passar ju på badkläder. :-) Vi ska åka hem till Hedemora och då kanske jag badar i Dalälven där min bror har en stuga (alltså vid älven inte i...). Om det inte är för kallt i vattnet! Kram!
Ylva

2020-06-30 @ 11:55:10
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Emma Engström

Okej 27 grader lät som lite mer för mig haha, är ju sån badkruka så måste ha riktigt varmt om jag ska doppa mig :'D <3

Svar: Ja, det viktigaste för mig är att det är varmt i vattnet, annars badar jag inte!
Ylva

2020-06-30 @ 17:28:41
URL: http://nouw.com/emmaengstrom

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0