Slitiga dagar

Jag är helt i chock nu för min kropp är inte van vid att jobba särskilt mycket...
 
Vårt sovrum ligger uppe till vänster och jag vaknar när snickarna börjar trampa runt klockan sju, fast jag går inte upp förrän nio i alla fall. Idag har jag målat plankor vita under taket, det känns onödigt för de syns nästan inte, men det ska tydligen göras. 
 
Som om det inte räcker med allt byggjox i trädgården har maken tagit in en av båtarna till stan, så att alla som går förbi tittar ännu mer. 
 
Jag har inte haft mycket att göra på jobbet sedan mitten av mars när eleverna började på distans, men nu ska ju alla skolböcker tillbaka och vi på biblioteket blir dränkta i böcker! Därför kände jag att jag förtjänat en bananbåt på vägen hem. (Det är glass där under; hasselnöt, vattenmelonsorbet och himmelsk röra.) Jag hamnade i Värmland där ett tag, eller i något arabland kanske? Det är text på fyra språk. 
 
Ur dagboken 900609: Mamma sa att jag skulle få 35 kr/timme om jag städade huset. Jag städade i en timme. Först dammsög jag hela huset, sen städade jag toan uppe och till slut dammade jag blommor. Ja, det gjorde jag faktiskt. De stora blommornas blad blir väldigt dammiga. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag är mest imponerad över att du kan sova vidare när hantverkarna traskar omkring där för det hade jag aldrig klarat av. Låt folk titta för i tider som dessa händer inte så mycket spännande ;-)

Svar: Det är svårt att sova när någon sågar en meter över ens huvud, men jag är död på morgnarna så jag gör ett långsamt uppvaknande...
Ylva

2020-06-09 @ 21:24:59
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Lena i Wales och Spanien

Mycket runt dig.
Klart du är värd glassen, som ser jättegod ut.
Ha det bra!

Svar: Ja, det är typiskt att allt ska hända på en gång! Men nu är skolan slut så det kommer att bli alldeles för lugnt igen på jobbet... Ha det bra!
Ylva

2020-06-10 @ 10:26:40
URL: http://lenaiwales.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Oj. Lite rörigt ser det faktiskt ut, men det blir nog bra. Ska ni plantera blommor i båten eller? Det brukar ju vara populärt ;-) (Skoja' ba', fattar ju att det måste vara lacklager nummer 127 som ska läggas på ;-) ).

Du hann med mycket på en timme :-) Jag gjorde förresten stora ögon när min farmor dammade blommorna...

Svar: Balkonglådorna har hamnat ute i trädgården så vi kan väl lika gärna lägga dem i båten. :-) Ja, det var värst vad jag är effektiv den nionde maj vart trettionde år! :-)
Ylva

2020-06-10 @ 10:31:52
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Emma Engström

Värmland är du varmt välkommen till haha, bor själv där! :D

Svar: Bor du i Värmland! Det har jag inte fattat. Jag har bott ett år på folkhögskolan i Stöllet och älskar dialekten! <3
Ylva

2020-06-10 @ 12:38:01
URL: http://nouw.com/emmaengstrom
Postat av: Lisa

Det är alltid jobbigt medans hantverkarna håller på men det är roligt när man får se resultatet sen :)
Oj vilken härlig glass, ser verkligen underbart god ut :)

kram

Svar: Vi brukar inte ha hantverkare utan maken gör nästan allt själv, så jag är ovan vid alla dessa gubbar, haha... Kram!
Ylva

2020-06-10 @ 15:31:55
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Gunilla


Klart du var värd lite glass :)

Om du vill kan du komma och städa hos mig, kan sträcka mig till 40:- timmen :)

Svar: Jag är alltid värd glass, men ibland ännu mer! ;-) Tack för erbjudandet, tänk om jag dyker upp hos dig en dag! :-)
Ylva

2020-06-10 @ 20:31:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0