Ungtuppar

Vi har fått ett par nya tuppar av ett par vänner. 
 
Än så länge är de små men vi hoppas att de kommer att växa ikapp hönorna. De är av rasen creme legbar som lägger blågröna ägg och det vore jättekul att få det, men jag vet inte riktigt hur det blir ihop med våra hönor av alla möjliga raser. Äggfärgen beror på tuppens anlag men hönorna värper ju även utan tupp så jag har inte fattat hur det hänger ihop. 
 
Ur dagboken 900628: När jag cyklade hem, =Bältarbo för tillfället, cyklade jag som en liten gnu. Det tog mindre än en kvart och dyngsur var jag. Alltså av regnet.

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Blev lite förvirrad där när det lät som om tupparna la ägg, sen läste jag om och läste rätt :-) Fina små tuppar! :-)
Jag har alltid undrat lite över att äggen här i Spanien så gott som alltid är bruna, medan dom i Sverige oftast är vita. Nu tycker jag det ser lite konstigt ut med vita ägg.

Oj! Jag har sett ganska många djur genom åren, men aldrig en cyklande gnu... :-D

Svar: Det är förvirrande det där med ägg! Normalt sett lägger bruna hönor bruna ägg och vita hönor vita, men så är det det där med tuppens anlag. Vi har en vit höna som lägger bruna ägg. Det anses väl finare i Sverige med vita och bruna i Spanien kanske. Vi gjorde allt möjligt "som en gnu" på 90-talet. Det kanske jag ska börja använda igen. :-)
Ylva

2020-06-29 @ 10:13:05
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Gunilla

då behöver ni inte måla ägg nästa påsk :)

Svar: Haha, nä, precis! De gröna äggen vi får nu passade bra som påskägg. :-)
Ylva

2020-06-29 @ 11:54:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0