Kvinnodagen

Här uppmärksammas kvinnodagen med att blomsterhandeln Janssons har blomklätt en staty av stadens stolthet operasångerskan Kristina Nilsson. 
 
Visst är hon fin! Det är Interflora över hela landet som vill ändra på att det bara är 10% av alla statyer som föreställer namngivna kvinnor.
 
Jag och väninnan firade dagen med Mia Skäringer, riktigt bra föreställning! 
 
Ur dagboken 900308: På dubbellunchen vi fick p.g.a. att vi flyttat fysiken gick jag och Marit ut. Gick till Expert och köpte band och till ICA och köpte Japp. Man får ju pengar för japppapper nu. 

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Hon är verkligen superfin, den blommiga statyn :-)
Mia S skulle vara kul att se live, men bio är inte dumt det heller.

Köpte band? Ja, det gjorde man ju på den tiden... (Dom tre p-na i japppapper stör mig lite ;-) ).


Svar: Det skulle absolut vara kul att se Mia live, men det var en fin idé att spela upp showen ute på landets biografer så att många fler har chans att se den. Jag kunde väl ha slängt in ett bindestreck där bland alla P:n! :-)
Ylva

2020-03-09 @ 12:28:26
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Där ser man, hade ingen aning om att det bara var 10%... men när man tänker efter så, låter det inte helt omrimligt att det är så. Det hoppas vi ändras i framtiden !

Svar: Vi har ovanligt många kvinnliga statyer här, tre stycken, men de andra heter Borgarkvinnan och Flickorna i Småland, alltså utan namn.
Ylva

2020-03-09 @ 13:30:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0