Parkmark

Det här är Tellushuset, som jag tycker är det finaste huset i Ljungby och som blivit framröstat till det tolfte vackraste huset i Sverige! 
 
Nu ska de bygga ett hus mittemot och har bestämt att det får vara högst tre våningar. 
 
Tyvärr vill de som är intresserade av att bygga här ha fem våningar så nu ska det upp i byggnämnden och se om de godkänner en ändring av planen. Jag är som vanligt emot förändringar och vill ha kvar det här grönområdet. Kanske blir det bra när det blir klart, men det är synd på det lilla grönområdet och Tellushuset som inte kommer att synas på samma sätt. 
 
Ur dagboken 900304: Jag är sentimental enligt ett test som vi gjorde igår. Jag är känslig och odlar mitt själsliv stod det också. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Alla orter förtätas mer och mer har jag noterat. Dock borde det väl räcka att bygga tre våningar så att den nya byggnaden inte dominerar och skymmer alltför mycket.

Svar: Ja, det handlar om förtätning här också. Lite onödigt att de måste gröta ihop allt i centrum, till exempel byggde de bort en parkering som behövdes mitt inne i stan.
Ylva

2020-03-04 @ 21:04:05
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Då är du dubbelt sentimental !

jag tycker också det är tråkigt när små grönytor försvinner..

Svar: Jag kan förstå det i storstäder med platsbrist, men här är det ju bara att bygga ut staden i utkanterna.
Ylva

2020-03-05 @ 10:03:06
Postat av: Lisa

Vilket vackert hus :) Hoppas dom inte får bygga högre än 3 våningar, dom borde inte få bygga alls. kram <3

Svar: Det står en massa tomma lokaler i centrum så jag ser inte behovet...
Ylva

2020-03-05 @ 11:06:32
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Ama de casa

Förstår att du vill ha parken kvar istället för att det byggs ett hus. Här är vi tvärtom just nu, vi hejar på att det ska byggas, men då är det inte en fin park där, utan en synnerligen stor och ful grop.

Testen stämde väl rätt bra?

Svar: En stor grop är väl trevlig att fylla igen med exempelvis Mercadona! Här har de pratat om att bygga ett nytt bibliotek och det är trevligt om det satsas på, men inte ens jag ville det för det skulle bli för dyrt och bibblan vi har är fin! Ja, min personlighet var fastslagen när jag gick i nian. :-)
Ylva

2020-03-05 @ 11:54:24
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0