Vägarbete

Här händer det något konstigt! 
 
De tar bort en rondell och så får man köra rakt över i stället. Det kommer att vara vägarbete här i ett år framöver, men sedan blir det förhoppningsvis bra vid vår närmaste utfart på Helsingborgsvägen som är den stora genomfarten i Ljungby. Jag fattar fortfarande inte riktigt vad de ska göra, men jag kommer att följa upp detta ska ni se!
 
Ur dagboken 910408: Åsa berättade att Emil sagt att han varit i Dalen en gång och det gör han aldrig om. Han sitter hellre ensam på ett berg och funderar. 
 
(De hade disco i Säterdalen med femtonårsgräns, men jag var aldrig där. Det var ett glapp där innan man blev 18 och kom in på Stadshotellet och Dalen hade blivit för barnsligt.)

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vägarbeten tar oftast sin lilla tid och det blir rörigt men förhoppningsvis blir det bra när det blir klart!

Svar: Hoppas bara att de inte glömmer bort oss och bygger in oss...
Ylva

2021-04-08 @ 17:29:19
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Vägarbeten kan vara nog så intressanta att följa. Här i Spanien är dom mer för att bygga rondeller än att ta bort dom.

Åh... Dom där åldersgränserna var verkligen jobbiga. Jag var ofta väldigt irriterad att man gick på födelsedatum och inte födelseår. Som oktoberbarn fick jag vänta skitlänge innan jag kunde göra samma grejer som dom kompisar som var födda tidigt på året. På den tiden gick inte tiden lika snabbt som den gör idag...
(Fast visst chansade jag ibland och lyckades ganska ofta komma in utan att behöva visa leg ;-) ).

Svar: Jag har aldrig sett att de tagit bort en rondell innan! I till exempel Sala och Växjö har de otroligt många rondeller.
Jag är född i mars, så det problemet har jag inte haft, men mamma som fyller i oktober brukar tro att hon är ett år äldre för pappa fyller i februari och de är födda samma år. Jag kom inte in på Statt innan jag var 18.
Ylva

2021-04-09 @ 09:34:39
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Spännande ... det blir nog bra. jag bävar för när dom snart ska renovera bron vid gamla byn och man måste åka via nya bron och åsbo hela tiden..gah.

Svar: Idag körde jag rakt igenom, där de lagt ny asfalt, det kändes skumt! Jobbigt att de ska renovera bron!
Ylva

2021-04-09 @ 19:12:18
Postat av: Martin

Naturligtvis måste de ta bort rondellen. Annars kan de ju inte bygga dit en ny om 10 år. Jag vet inte när denna kom dit, men jag kommer ihåg att den inte var där när jag fick mitt körkort för ett par år sedan.

Svar: Och med ett par år menar du femton? Vi har bott i närheten i tio år och har haft rondellen här hela tiden. Men visst är det tröttsamt med alla vägarbeten!
Ylva

2021-04-12 @ 13:20:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0