Om plast

Jag fattar att vi måste sluta använda plast och har alltid med mig tygkassar, men vissa saker är svårt att hitta något bra alternativ till. 
 
Papperssugrör är obehagliga att dricka ur och äntligen har jag hittat ett stort sugrör i metall. Jag bjöd en kompis på lyxshake hjortron på Max idag. 
 
Vi har problem med att vattnet fryser hos fåren och nu har vi köpt en elbalja i plast av vänner som inte behöver den. 
 
Ikvöld er Idolfínal. Ég vona ad Birki vinni. Hann er godur söngvari og tad vilti vera rosalega gaman fyrir Ísland! 
 
(Ikväll är det Idolfinal. Jag hoppas att Birkir vinner. Han är en bra sångare och det skulle vara otroligt roligt för Island!) Min isländska från 1992 är nästan bortglömd så det där är nog inte helt korrekt. 
 
Ur dagboken 911210: Trampade glatt in i salen utan större problem och meddelade vikarie Mats att jag inte skulle vara med för att jag stukat foten. På engelskan tittade vi på Döda poeters sällskap. Jag var inte den enda som grät. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Själv hade jag gärna sett Annika som vinnare men när det inte blir så hejar jag på Birki. I kväll vet vi :D

Svar: Jag tyckte bäst om Amena och det hade varit otroligt roligt med en flykting från Syrien som vinnare! Annika gillar jag också, det kommer att gå bra för henne. Jag tyckte att Jacqline gjorde vinnarlåten bäst men att Birkir utvecklats mest.
Ylva

2021-12-10 @ 19:31:03
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Ja oj vad mycket plast det är runt omkring oss. Sen dom började med plaståtervinning i containrar runt om i stan så har vi börjat sortera plasten för sig. Då blir det knappt några andra sopor alls... (Det lustiga är att i plaståtervinningen ska man kasta konserv- och läsk/öl-burkar också, det har jag svårt att förstå men dom eftersorterar förhoppningsvis...).
Jag har inte sett Idol än, men kollat facit och jag tyckte det blev rätt vinnare.
Impad av din isländska och tacksam för översättningen :-)

Haha! Du kunde väl ha fejk-haltat litegrann i alla fall :-D

Svar: Nu vet jag inte om det ändrats men när maken sökte jobb på energiverket för ett antal år sedan gick även plaståtervinningen till förbränning. Vi eldar sopor som blir värme så det är väl bra, men det känns onödigt att sortera hemma om allt blandas sedan...
Jätteroligt med Birkir Blaer Odinsson som Idolvinnare! Så fick jag användning för min isländska. :-) De islänningar jag träffar på pratar svenska och då är inte min isländska så imponerande, men jag pratade bara isländska med familjen när jag bodde där.

Ja, jag borde ha haltat om jag inte ville vara med på idrotten. :-)
Ylva

2021-12-11 @ 09:25:37
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0