Gamla brev

Nu när det inte händer något är det tur att jag har mina gamla dagböcker och mamma har skickat mig gamla brev som jag skrivit till mormor. 
 
Det här är nog för 40 år sedan när jag fyllt sju år och har haft kalas med min bästa kompis Vanja. Det känns som att jag frågat mamma och pappa vad jag ska skriva och de sagt "sjidföre". 
 
Jag blev inspirerad av min brors dikt och har också skrivit en. 
 
Du är mitt regn, du är min sol
vi går genom livet i stiltje och storm
vi hör ihop, likt ett bord och en stol
den kärlek jag känner för dig är enorm
 
Ur dagboken 910225: Vi har varit ute på isen och lekt bowlingklot och krossat isflak i varandras huvuden och andra vansinnigheter. 
 
(Det där gjorde jag med vänner och killen jag var kär i då. Vad skönt det är att inte vara 17.)

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Vad kul att din mamma har sparat dom gamla breven och sen skickat dom till dig. Jag flinade lite åt "sjidföre", men är fortfarande impad att du skrev så himla bra så man precis förstår vad du menar.
Fin dikt också - ni har verkligen en poetisk ådra i släkten :-)

Ja, vad gör man inte då man är kär... ;-) Minns när jag var liten (typ max 6 år för jag bodde i Byske) och var kär i en kille som hette Lars. En gång fick jag vara med och leka med honom och brorsan (vilket inte hörde till vanligheterna). Vi åkte kälke i en snöhög vid biblioteket och jag höll typ på att förfrysa fötterna. Då drog Lars hem mig i sin pulka och jag tyckte det var sååå romantiskt. Mamma blev dock skitarg för att jag inte gått hem tidigare :-D

Svar: Det var jättekul att få de breven, särskilt från när jag var liten. Man gör fruktansvärt konstiga saker när man är kär!... Vad gulligt att han drog hem dig i pulkan, tur att det var innan du förfrös fötterna! :-)
Ylva

2021-02-26 @ 09:53:29
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0