Kamin

Historisk händelse! Jag fick igång en brasa när jag var ensam hemma!
 
Vi har haft kamin i tio år men det är maken som har hand om eldandet. Idag bad han mig att tända en brasa för att han skulle komma hem sent och jag klarade det! Det har varit kallt länge och vår gamla bergvärmepump kanske ger upp snart, så vi eldar på kvällarna för att hjälpa till lite. 
 
De håller på och renoverar gamla teaterbiografen Grand och jag ser fram emot att få sitta i den där härliga glasverandan! 
 
Jag gick till Lekia och letade efter en present och såg den här hönan, men trots att jag stod länge och tittade på den förstod jag den inte riktigt... Play-doh brukar vara lera, men vad ska man göra och varför har hönan en giraffhals?
 
Ur dagboken 910210: Becker höll på att bli arg igår. Till ganska stor del mitt fel. Han sa i en time-out att vi kunde ta pojkvänner, P-16 och sånt sen. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så härligt att ha kamin!
Det finns väldigt många märkliga leksaker minst sagt...

Svar: Det är fint med kamin men jag är eldrädd, så jag vill inte tända... Nu gick det bra när jag använde mycket tidningspapper, småpinnar, torra vedträn och braständare. :-) Kan tänka mig att du får bekanta dig med nya konstiga leksaker! :-)
Ylva

2021-02-10 @ 21:04:31
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Duktigt av dig att få fyr på brasan!
Kul att dom renoverar det fina huset, ser mysigt ut på den verandan :-)

Så du koncentrerade dig alltså inte fullt ut på spelet då kan man säga ;-)

Svar: Det var verkligen duktigt av mig! Maken har försökt lära mig i flera år men det har inte gått. Det gör inget att renoveringen drar ut på tiden i denna knasiga period, men jag hoppas på att det snart blir invigning av kulturhuset. :-)
Jag måste ha varit oerhört okoncentrerad men jag undrar vems pojkvän vi pratade om, jag hade aldrig någon.
Ylva

2021-02-11 @ 09:36:09
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Duktigt av dig, nu kan du :)

Jag tycker det är roligt att göra upp eld, gjorde senast vid grillningen i söndags :)

Svar: Nja, det är så olika hur man ska göra med olika reglage beroende på hur kallt, blött eller blåsigt det är... Ute klarar jag inte att göra upp eld, kan inte använda tändstickor. Men visst är det mysigt att grilla!
Ylva

2021-02-11 @ 14:01:17
Postat av: lisa

Vilken fin kamin ni har.Skulle också vilja ha det , så mysigt och praktiskt. :)
Man ska väl fylla hönan med lera antar jag och sedan ta bort formen på något sätt och då får man en höna av lera eller ? Den långa halsen är kanske för att man ska ha mer att fylla, jag vet inte den var verkligen oklar haha :) Kram

Svar: Det är mysigt med brasa, men jag är eldrädd och har svårt att tända... Man kanske ska sätta lera utanpå formen och sedan bygga upp en lerhöna? Ingen vet. :-) Kram!
Ylva

2021-02-11 @ 14:52:09
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0