Stålboms konditori

Det blev en dagstur med fikadrottningen idag. 
 
Vi åkte till Stålboms i Falkenberg, ett av hennes favoritfik, och jag har aldrig varit där så det var spännande! 
 
Det var verkligen fantastiskt med en massa goda saker! 
 
Vi var inte färdigfikade så vi åkte till Siaglassfabriken i Slöinge också. Jag valde smakerna marshmallow, chokladboll, jordgubb-smultron och kola havssalt. 
 
Trots att vi hade gps på båda mobilerna och mig som kartläsare blev det så här... Vi var även på två skoaffärer i Falkenberg, men är helt värdelösa på att följa instruktioner och jag hinner inte med när gps:en säger sväng vänster om 40 meter när man redan är framme i korsningen. 
 
I Slöinge blev det så här, väninnan tyckte sig veta att glassfabriken ligger nära Solhaga stenugnsbageri och det är i och för sig sant, men kanske inte just på den vägen som hon ville ta. Sedan snurrade vi lite för att komma till Hallarna i Halmstad, men där hängde inte ens google maps med. 
 
Ur dagboken 910701: Marit och jag gjorde de förmodligen sista inköpen. Jag har köpt Toblerone, geléhallelingon, pistagemandlar, Jägermeister, An emotional fish och lite annat. Vi åt glass på Piccoli. Det blev ingen riktigt bra avskedsglass. Jag tog en Schwarzwaldbecher och den var då inte alkoholfri. 

Kommentarer
Postat av: Tony

Tack för tipset om Stålboms, trots många års besök i Falkenberg har jag missat detta eller så har de satsat på snyggare skylt och mer lättillgängligt. Kan bli ett besök nästa gång. Kola/havssalt är ganska svårt att säga nej till både i choklad och glass.

Svar: De har funnits länge, väl värt ett besök! Jag älskar kola med salt i olika former och Siaglass gör den väldigt god!
Ylva

2021-07-02 @ 06:52:39
URL: http://https://kulturinatur.blogspot.com
Postat av: Ama de casa

Oj vilka irrfärder! Men alla godsaker blev väl en bra kompensation för allt åkande :-)

Jag förstod så gott som alla inköp, men en emotionell fisk???

Svar: Det enda var att väninnan ville vara hemma till en TV-serie kl.21 och hon hann precis! :-) Vi åkte 27 mil och så långt är det inte till Falkenberg egentligen. Fattade du geléhallelingon? Det var små godisar som såg ut som geléhallon men var pyttesmå och smakade lingon. An emotional fish är ett alternativt irländskt rockband, googlade jag nu, de hade jag glömt. De startade 1988 och finns ännu. :-)
Ylva

2021-07-02 @ 09:18:55
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Znogge

Även om vägen inte blev spikrak så blev det ändå en bra dag!

Svar: Ja, vi var ute på tur så det gjorde inget att det blev slingrigt, det är fina små vägar i Halland. :-)
Ylva

2021-07-02 @ 11:12:26
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Jag måste erkänna att jag läste "geléhallon". Tappade liksom bort det där "eling" i mitten... Om jag läst rätt så hade jag inte fattat det heller :-D

Svar: Nej, jag tänkte väl det. De hette ju liksom inte det på tyska, det var bara jag och Marit som sa, så det är inte ett ord du kan använda i Sverige. Men goda var de! :-)
Ylva

2021-07-03 @ 09:26:33
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Lena i Wales och Spanien

Vilket fikakalas och vilka irrfärder! Tur att du hittade tillbaka!

Svar: Fantastiskt fika! Jag och jag, med gemensamma ansträngningar hittade vi till slut. :-)
Ylva

2021-07-03 @ 10:54:31
URL: http://lenaiwales.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0