Höbärgning och bad

Idag har vi tagit in hö.
 
Vi har en liten balmaskin som sätter snöre och binder balar, väldigt smidigt jämfört med att ta höet löst. 
 
Några av hönsen har varit lite väl frigående och värpt inne i det gamla höet.
 
När jag tog bort höet låg det ett ägg kvar, men det är bara en solglimt på golvet. 
 
Jag tycker om grässtigar, här har maken klippt en mellan stugan och dammarna.
 
Jag badade för första gången i år och enligt termometern var det 25 grader i den här dammen, men den är djup och så varmt var det absolut inte när vi simmade omkring. Men det var väldigt skönt efter det svettiga höbärgandet. 
 
Ur dagboken 910617: Kati skjutsade oss till skolan idag. Christer gav oss en lista med praktiska uttryck och för fru Wagener fick vi fylla i pratbubblor till råttfångarsagan. 

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Vad mysigt med nyslaget hö! Det doftar så gott. När jag var liten gillade jag löshöet bäst - vi hoppade ned i det från ett loft. Balar är inte lika skojiga att hoppa i... ;-)
Härliga bilder och kul att du har premiärdoppat dig! Årets första bad har inte blivit av för mig ännu...

Praktiska uttryck är alltid bra att ha! Jag minns en bok med spanska bra-att-ha-uttryck som en kompis som jobbade som volontär i Ecuador hade. Den var rolig att läsa och var indelad efter olika situationer. Ett exempel under kategorin "Hos barberaren":
- Gör det mycket ont?
Haha! Bra att kunna säga det när man går till en spansk frissa :-D

Svar: Visst doftar det gott och barndomsminnen med hö! Till och med jag har hoppat på höskulle hos en av mormors bröder när jag var liten, det var jättekul och jag minns det som att vi hoppade flera meter ner i höet, men så högt var det kanske inte. Jag tycker ju att dammen räknas eftersom det vissa somrar är det enda som blir av, men imorgon blir det kanske sjöpremiär också. :-) Jättebra verkligen, att kunna säga till en spansk frisör! En gång gjorde det ont hos frissan; när han tjatade sig till att få plocka mina ögonbryn och plötsligt tog hår på överläppen... Det hade jag inte tillåtit, fy, så ont det gjorde!
Ylva

2021-06-18 @ 09:56:35
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Znogge

Så mysigt med en egen damm att kunna bada i. Smart att klippa stigar i gräset för då vet man dessutom vad man inte trampar på ;-)

Svar: Vi som inte bor vid Sveriges vackraste strand kan göra så här. :-) När vi köpte stugan sa jag att jag ville ha en sjö nära om jag ska ha sommarstuga, men det finns ingen så då grävde vi två dammar. Ja, det känns lite tryggare mot fästingar och ormar med stigar.
Ylva

2021-06-18 @ 10:09:13
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0