Om konfetti och glass

Det är väldigt festligt och fint med konfetti. 
 
Tyvärr är det inte lika fint efter festligheterna. Det som man tror är små vita blommor är konfetti över hela skolgården.
 
 
Trots att vaktmästarna är snabba med att städa ligger det kvar överallt och är omöjligt att bli av med. Det försvinner ju inte av sig själv och borde förbjudas. De pratade om det för några år sedan, men det har inte hänt något. 
 
Jag önskar verkligen studenterna allt gott och vill att de ska få ha något roligt detta konstiga år, men de borde kunna hitta på något annat än konfetti, på samma sätt som när man kastar ris eller fågelfrön på brudpar. 
 
Men jag har ju inte berättat i detta forum att vi har fått världens godaste glass i Ljungby! I måndags öppnade en glassvagn utanför Ica Maxi med deras egengjorda glass och den är verkligen helt fantastisk! Möjligen har jag redan varit där tre gånger och idag provade jag lakrits, brownie och bubbelgum. De ska ha minst nitton sorter och byter ut några ibland så det finns mer att testa. Idag är det över trettio grader varmt så jag fick vara snabb att äta innan den smälte helt. 
 
Ur dagboken 910618: Samlades vid kyrkan men då gick de andra till en Kneipe och det ville inte vi. Vi gick till Piccoli och åt glass. Sen gick vi runt i affärer. Jag hittade ett par fina svarta byxor. Det har jag velat ha i evigheter. Köpte en liten souvenirmus eller en Rat som jag råkade säga till mamman. 
 
(Rat betyder råd på tyska, så det blev kanske förvirring i den tyska familjen jag bodde hos.) 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Då har du några smaker att äta dig igenom ;-)
Konfetti ställer bara till det och jag förstår inte hur man kan använda det utomhus?

Svar: Ja, jag jobbar på här med kartläggningen av stans alla ställen med kulglass, ännu har jag inte varit på kiosken som säljer GB glass. Konfetti är onödigt!
Ylva

2021-06-19 @ 09:07:50
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Här i Spanien kastas det konfetti i tid och otid vid olika festligheter, och många festligheter blir det. Tycker synd om dom som ska städa torgen efter detta för det är små konfettisar och oftast kullerstensbeläggning. En väldigt svår kombination.
Glass är gott! Grattis till det nya glasstället :-)

Glass verkar du ha gillat i långa tider :-) Visst kan det lätt uppstå förvirring när vissa ord har annan betydelse på andra språk. Som när jag sa "You look pigg" till en amerikansk kvinna som vi hade lärt känna på en kryssning ;-)


Svar: I Spanien gillar de ju även fyrverkerier som det blir färre av här, med tanke på djur och annat. Det är fint med fyrverkerier, men knappast ett måste. Vi skrämde slag på vår bagge en gång på Valborg... Jag har nog gillat glass sedan första gången jag fick smaka. När vi åkte till Italien var jag fyra år och frågade så fort vi landat; var är glassen? :-) Oj, det var ju lite tokigt att säga så till en amerikan. :-)
Ylva

2021-06-19 @ 10:26:58
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Lena i Wales och Spanien

Jag minns inte att man brukade använda konfetti förr, men kanske kommer jag bara inte ihåg.
Glassbar med hemmagjord glass i olika varianter, mums, nu är jag lite avis igen, men unnar dig varje liten sked. Njut!

Svar: Det är de senaste åren de skjutit konfetti på studenten på min skola, vilket ju är jättekonstigt ur miljösynpunkt. Tack, jag kanske fortsätter att rapportera om olika spännande glassmaker, men mest gör jag det på min FB-sida; https://www.facebook.com/yfronten Ha det bra!
Ylva

2021-06-19 @ 12:34:50
URL: http://lenaiwales.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0