Våra blommor

Idag cyklade jag till Dollarstore, mitt helgnöje. 
 
På ett ställe låg snön kvar på ett konstigt sätt. 
 
Tulpanerna jag fick av svärmor har slagit ut och blivit flikiga och fina. 
 
Tulpanerna jag fick av maken är fantastiska!
 
Våra krokusar är på väg. 
 
Ur dagboken 910307: Vollade tre gånger idag. Idrotten, skollag och träning. Gick till Åhléns och Domus med platsansökan. 
 
(Sökte jag sommarjobb? Det minns jag inte, så det gick dåligt, för jag har aldrig haft något...) 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilka vackra buketter!

Svar: Ja, de lyser upp köket!
Ylva

2021-03-08 @ 06:23:28
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ami

Tulpaner är ju så vackra!

Svar: Ja, och visst blir man glad!
Ylva

Postat av: Ama de casa

Härliga buketter och vårblommorna i rabatten inger ju hopp :-)

Oj, det var väldigt hurtigt av dig att spela så mycket volleyboll på en och samma dag!
Åhléns har jag aldrig jobbat på men jag har haft några väldigt intressanta jobb på Domus i tidiga tonåren: Ballongblåsare, godisutdelare och skådespelare i skyltfönstret på Skyltsöndagen. Blev även tillfrågad att jobba som legodemonstratör en jul, men tackade nej för vi skulle resa bort :-D

Svar: Ja, det är så fint med de första blommorna på våren! Snittblommor och rabatter passar bra för mig som aldrig kommer ihåg att vattna. :-) Haha, vilka lustiga jobb du haft! Jag hade praktik på Domus i åttan och det var kul att prismärka varor med apparat. :-)
Ylva

2021-03-08 @ 09:48:45
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Jag har många strängar på min lyra som är värda att ta upp i mitt CV. Har även jobbat som laxräknare, fast det var inte på Domus utan på en laxodling i Skellefteå.
Jag har alltid tyckt att det sett sååå roligt ut att få köra en sån där prispistol. I Stockholm jobbade jag ett tag med dottern till han som har (hade?) affären "Samuelssons" i Värnamo. Hon sa att jag nog skulle få testa en prispistol där om vi hade vägarna förbi. Vi HADE vägarna förbi en gång och gick in för att köpa mat. Fast jag vågade inte fråga om jag kunde få testa prispistolen... ;-)
Här på kinaaffärerna finns det fortfarande prispistoler, fast dom flesta andra har gått över till streckkoder. Var nära att testa en gång när jag såg några obevakade såna:

https://amacasa.files.wordpress.com/2018/07/67.jpg

:-D

Svar: Jag googlade Samuelssons, den verkar inte finnas kvar i Värnamo. https://www.facebook.com/gamlawernamo/posts/602722799884660/Det är jättekul med prispistol, ungefär som häftpistol som jag får använda i stugan och fästa pappersduken i plankan vi gör långbord av. :-) Förut var det spännande med scannern på bibblan som jag lånar ut böcker med, men nu är inte eleverna så exalterade över den längre, när man kan självscanna i varenda affär nästan.
Ylva

2021-03-09 @ 09:38:47
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0