Gelateria

Idag är en viktig dag för vi har fått en gelateria i Ljungby! 
 
Det är en ryss från Helsingborg som öppnat en italiensk glassbar i Ljungby. Han har en gelateria på köpcentrat Väla i Helsingborg också. 
 
När glassbaren är öppen står struten utanför och då kommer min cykel att dras dit. 
 
Italiensk glass är fantastisk och det kommer att finnas många smaker här. 
 
Det här blev ju en brun gegga, men det är karamell, hasselnöt och pistage, jättegott! 
 
Ur dagboken 910507: På eftermiddagen hade vi stadsorientering. Jag, Marit och Åsa gick tillsammans. Vi försökte hänga på Torbjörn och Emil ibland men de älgade iväg. 
 

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

WOW!!! Stort GRATTIS till dig! Italiensk glass är inte dumt det och glass är bra både som rehabilitering och i förbyggande syfte. Ja, glass är bra för och mot det mesta faktiskt :-D

Stadsorientering låter rätt trevligt faktiskt. Oss skickade dom alltid ut i skogen och det alltför ofta. Vår gympafröken hade varit svensk mästarinna i skidorientering och hade en "viss" vurm för just orientering. Vi i klassen ville spela volleyboll...

Svar: Tack! Det är faktiskt fantastiskt fantastiskt! :-) Visst är glass bra för/emot det mesta! Vi har haft en VM-vinnare i Hedemora i orientering och de pratade ett tag om att ha ett orienteringsgymnasium men det blev aldrig av. Orientering är skittråkigt, jag försvinner ju bara... ;-) https://sv.wikipedia.org/wiki/Karl_Johansson_(orienterare_f%C3%B6dd_1940)
Ylva

2021-05-08 @ 09:10:23
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: lisa

Vad roligt. Jag önskar vi också hade en glassbar. Älskar glass. Din blandning låter ju jättegod :)
Ha en fin lördag kram

Svar: Ni har ju kakslottet! :-) Där skulle jag ruinera och äta ihjäl mig! Det var goda smaker, nästa gång provar jag något annat. Ha det fint! Kram!
Ylva

2021-05-08 @ 12:16:40
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Postat av: Lena i Wales och Spanien

Wow, älskar god glass och detta såg riktigt frestande ut.
Skön lördag!

Svar: Jag gillar i och för sig billig glass också, det är bara att hälla på kolasås så blir det gott, men italiensk glass är särskilt fin och god! Ha det fint!
Ylva

2021-05-08 @ 13:42:25
URL: http://lenaiwales.wordpress.com
Postat av: Znogge

Så trevligt med en gelateria. Även om jag inte är någon glassfantast så tycker jag om italiensk glass och min favoritsmak är absolut pistage.

Svar: Jag har faktiskt undrat varför det inte finns mer italiensk glass i Sverige. Framför allt är det så lockande när de lägger upp den fint och pyntar med frukt till exempel. Pistage är sååå gott! :-)
Ylva

2021-05-08 @ 17:05:03
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Men mumsigt, nu hoppas vi värmen kommer.

Sen äter du väl glass hos Lappen när du är hem ? :)

Svar: Ja, men som tur är kan man sitta inne. Jag hoppas att jag kommer till Smacken (Lappen) om de har öppet nästa helg. :-)
Ylva

2021-05-08 @ 18:14:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0