Rädda almarna

På väg till jobbet såg jag när de sågade ned en gammal vacker alm. 
 
Jag hann tyvärr inte rädda denna. De ska bygga ett hus här och det blir kanske bra när det blir klart, men just nu är det sorgligt. 
 
På väg hem såg det ut så här, med stubben längst till vänster. De tre almarna i mitten ska förhoppningsvis få stå kvar. Det är några av mina favoritträd här i stan och det blir så vacker solnedgång genom grenarna. Lyckligare slut blev det för almarna i Stockholm för femtio år sedan: https://sv.wikipedia.org/wiki/Almstriden
 
Ur dagboken 910524: Jag gick och tränade igår ändå för jag orkade bara inte plugga mer naturkunskap. Då pressade Becker ur sig det fulaste lilla skrik jag hört nästan. -Hui! lät han när han missade och blev rädd. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Celine

Åh så tråkigt :( De är ju så vackra!

Svar: Visst är gamla almar vackra! De går ju liksom inte att ersätta.
Ylva

2021-05-24 @ 21:22:11
URL: http://nouw.com/celinelundqvists
Postat av: Znogge

Jag hoppas verkligen att de bevarar så många träd som möjligt för visst är det sorgligt när stora och friska träd faller till marken. När den lilla familjen byggde sitt hus valde de att bevara så många som gick och det blev helt rätt.

Svar: Vad fint att de sparade träd! När skolan jag jobbar på skulle byggas till var ett krav att bevara en kulle med träd utanför så det fick arkitekterna som ritade förslag rätta sig efter och det är så fint med kullen! Ibland finns det till och med ekorrar där.
Ylva

2021-05-24 @ 21:25:49
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Men vad håller dom på med där hos dig? Först funderar dom på att riva ett fint gammalt och anrikt hus och sen sågar dom ned en ståtlig alm! Hoppas verkligen att dom andra får stå kvar.

Haha! Det fulaste lilla skriket lät inte så jättefult ändå. Nuförtiden ropas det betydligt fulare ord...

Svar: Det är jättetrist när de sågar ned urgamla träd som är friska! Ja, det var ett ganska harmlöst litet skrik. :-)
Ylva

2021-05-25 @ 09:45:22
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0