Ute på landet

Idag var det fint vid stugan så vi har varit utomhus hela eftermiddagen. 
 
Det blev restfest; vi hade anka, potatis, pepparsås, tomater och champinjoner kvar från igår och det var gott att äta utomhus. (Det var säkrast att fota innan jag bar ut tallriken, för jag vet hur maken skulle ha suckat över att jag fotar mat.)
 
Myrorna har vaknat. 
 
Maken har röjt bort några träd och gjort en ny hage åt fåren bredvid trädgården, men vedstapel och allt. Hoppas att det är tillräckligt gallrat så att de inte blir rädda för träden som de brukar bli. Sommaren 2018 när det var så varmt att gräset torkade bort vågade de inte gå in i skogen fast vi hade gjort en liten hage, så vi släpade grenar med löv på för att de skulle få lite grönt. 
 
Ur dagboken 910509: Pappa och Lasse åkte till Tallin (stavas?). Vi hade träning. En sjuhelvetes träning. Åkte halv ett och kom hem halv sju. 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Restfest lät trevligt! Jag brukar säga att rester är både lättlagat och gott. Sen måste väl maken vet att maten ska fotas? Han är ju gift med en bloggare... :-D
Vad mesiga fåren är! Rädda för träd... Hoppas dom kommer att gilla sin nya hage ändå.

Tallinn stavas med två n också. Fast till din dagbok fanns det väl inget rättstavningsprogram då för 30 år sen ;-)
Det var en rejäl träning det...

Svar: Restfest låter trevligare än festrest även om det är samma. :-) Maken är väldigt dåligt bloggdresserad, jag är avundsjuk på dig! Fåren är otroligt mesiga, vi har fortfarande en oklippt för de springer iväg hela tiden när vi försöker klippa dem... Jag var bra på stavning, men Tallinn är svårt. :-) Konstig sak att göra på sitt lov att träna så många timmar, tycker jag nu... :-)
Ylva

2021-05-10 @ 09:19:52
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0