Höga hus

De som säger att de gillar hösten har nog inte bott i Ljungby!
 
Jag måste fota varje gång jag ser lite sol och idag föll det en strimma över vår trädgård mitt i det gråa. (De ljusa strimmorna på himlen är dock blänk i fönstret från våra takspottar.)
 
Här bygger de ett nytt hus som tyvärr kommer att skymma det vackra Tellushuset bakom. Jag tror att det ska bli fem våningar högt. 
 
De ska äntligen riva gamla fula Ö&B men här blir det också höghus, det högsta ska bli åtta våningar. 
 
Bredvid ligger det gulliga Sagomuseet. 
 
Mittemot ligger Gamla torg med Gästgivaregården. 
 
På andra sidan korsningen ligger stadens högsta hus Garvaren. Jag fattar att man måste blanda gamla och nya hus och ibland blir det bra, men det är synd att bygga så att de gamla fina husen inte syns. 
 
Ur dagboken 911106: Marit och jag satt och läste Blandaren och asgarvade i läsrummet. Det var ett test om man var riktigt klok. -Vill du leva i Norden? -Vill du dö i Norden? -Hur ska du ha det egentligen? 
 
(Satt vi och asgarvade i bibliotekets läsrum! Nu säger jag åt elever om de är för högljudda på skolbiblioteket...)

Kommentarer
Postat av: znogge

Det gäller att använda fingertoppskänsla när man ritar nya hus. Gammalt och nytt kan passa alldeles utmärkt ihop men det kan också bli helt fel. Alla behärskar det inte.

Svar: Verkligen! Min svägerska är arkitekt och hon och jag har inte alltid samma uppfattning om vad som passar ihop.
Ylva

2021-11-06 @ 18:46:33
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Många nybyggen på gång hos er, hoppas det kommer att bli bra! Synd bara att dom bygger så att dom gamla fina husen kommer i skymundan.

Minns när jag var på bibblan en gång på mellanstadietiden. Jag och en kompis satt med stora hörlurar och lyssnade på musik. Några söta grabbar satt och bråkade lite med varann och på grund av hörlurarna typ vrålade jag till min kompis:
"Dom där grabbarna slåss nog om mig!".
Grabbarna pep iväg per omgående och jag skämdes väldigt mycket... ;-)

Svar: Det blir nog bra när det blir klart, men under tiden tycker jag att det är sorgligt att de plockat ned gamla vackra träd. Jag tycker ju inte om förändringar men efter ett tag minns jag knappt hur det sett ut innan så jag vänjer mig snabbt ändå. :-)Haha! Jag och en kompis blev tillsagda att vara lite tysta på Stockholms stadsbibliotek bara för några år sedan, när vi satt i varsin bubbla ett par meter ifrån varandra och pratade högt. ;-)
Ylva

2021-11-07 @ 09:48:42
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0