För få får

Nu har vi klippt fåren färdigt. 
 
 
 
Vi har bara fyra får kvar för en var gammal och trött och orkade knappt gå så vi fick ta bort henne. Helst ska fåren vara minst fem för att vara en liten flock. Nu står de tätt ihop och ser oroliga ut när man kommer dit. Vi ska nog köpa några nya i vår, så att de känner sig trygga. 
 
Ur dagboken 911031: Vi tittade på TV. Vad är det som låter?, Saltkråkan, Listan, Storstad, Döda män klär inte i rutigt. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Då får ni komplettera flocken å det snaraste.

Svar: Det kanske blir en tacka med lamm till våren. På vintern ligger våra gräsklippare mest inne i sitt hus och kostar pengar...
Ylva

2021-10-31 @ 21:07:52
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Trist när man måste ta bort djur, men ibland är det nödvändigt. Ni får skaffa mängder av får, det kanske kan hjälpa dig med dina sömnproblem om du får fler att räkna.

"Vad är det som låter?"? Var det ett TV-program där man skulle gissa ljud eller? Har inget som helst minne av nåt sånt...

Svar: Ett tag hade vi många får och massor med lamm. En dag när vi kom dit och räknade dem hade det kommit tre nya lamm. :-) Jag minns inte heller det programmet. Nu när jag googlar det verkar det vara ett barnprogram från 1980 (hinner inte kolla mer nu). :-)
Ylva

2021-11-01 @ 09:18:33
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Aha, en flock är minst 5, hade jag ingen aning om. Men, då kanske det kommer nya kompisar till våren

Svar: Jag googlade lite och ett förslag är att de ska vara minst fyra så att de kan ha en som tittar i varje väderstreck, men fem brukar fårmänniskor säga.
Ylva

2021-11-02 @ 18:18:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0