Promenad i Malmö

Här kommer en återblick till Malmö. 
 
Maken på Stortorget. 
 
Lilla torg. 
 
Kungsparken, tror jag. Den sitter ihop med Slottsparken. 
 
Västra hamnen. 
 
Ur dagboken 911029: Åkte till Kolmården. Gick runt och tittade på de djur som behagade visa sig. Såg lo, järv, dvärgsilkesapa, chimpans, gorilla, gibbon, tiger, isbjörn, kamel, pingvin, jak, åsna, pelikan och de viktigaste: delfinerna. 

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Fina återblickar! Jag jobbade mot (för!) Sydsvenska Dagbladet för många år sen, så Stora och Lilla torg känner jag igen, fast just så mycket mer hann jag inte se, jag jobbade, som sagt.

Du såg ju riktigt många djur där på Kolmården :-) När jag praktiserade på delfinariet under utbildningen så fick jag simma med delfinerna - underbart! Fast dom har det såklart bättre ute i det fria...

Svar: Åh, har du jobbat för Sydsvenskan! Den har vi på skolbiblioteket (oklart varför, det är bara ett par lärare som läser den). Vi har Stora och Lilla torg i Ljungby också, men i Malmö heter det ju lite dumt Lilla torg och Stortorget. :-) Så himla härligt att simma med delfiner, det skulle jag också vilja göra! Mamma och pappa har provat, men pappa hade problem med snorkeln så han säger att han har storknat med delfiner. ;-)
Ylva

2021-10-30 @ 09:24:52
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Jag jobbade som programmerare, bland annat med deras annonsbokningssystem. Det var lite språkförbistringar för en norrlänning i Skåne. Minns bland annat när jag och ett par kollegor gick ut på en AW. Jag beställde tre stora öl och gick sen på toaletten. När jag kom tillbaks satt kollegorna och garvade. Bartendern hade serverat oss tre stora MJÖLK :-D Haha! Vem trodde han att jag var? Fantomen, eller? Kollegorna hade reklamerat beställningen så allt hade ordnat sig när jag kom tillbaks. Kände dock skuld över dom tre stora mjölkglasen som stod i en kyldisk bakom bartendern...

Svar: Haha! Vilken rolig beställning på en pub! Ibland tror folk att jag dricker mjölk när jag köper mjölkdrinkar med till exempel Baileys. När jag bodde i Malung hade vi en tjej i klassen från Trelleborg och hon fick ha med sig tolk när hon skulle till kiosken och köpa snus. :-)
Ylva

2021-10-31 @ 09:38:07
URL: http://amacasa.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0