Nybyggnad

Det här har jag nog skrivit om förut men nu har byggandet kommit en bit på väg och jag tänkte visa hur det ser ut.
 
Det här är Tellushuset, stans vackraste hus tycker jag.
 
Mittemot bygger de ett femvåningshus som kommer att skymma det. 
 
Ännu värre är det att de ska bygga ett till hus bredvid "för att förtäta centrum". Jag förstår faktiskt inte var det ska få plats med ett stort hus, då försvinner Salutorget bakom, där det brukar vara torghandel. 
 
Ur dagboken 920108: Lasse har fått jobb på högstadiet och ska troligen flytta till en lägenhet i februari. Lite tråkigt. 
 
(Jag ville inte att min bror skulle flytta hemifrån, men han skulle fylla 21 så det var rimligt.)

Kommentarer
Postat av: znogge

Denna förtätning är verkligen inget att eftersträva...

Svar: I storstäder kan jag förstå det men här har vi knappast platsbrist och det känns onödigt att bygga bort grönområden.
Ylva

2022-01-08 @ 20:31:10
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Tellushuset är verkligen jättefint! Himla synd att dom ska bygga så det kommer i skymundan.

Nuförtiden bor "ungarna" nog hemma längre än så med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut.

Svar: Det kanske blir bra när det blir klart och jag brukar vänja mig snabbt, men är emot förändringar så nu känns det tråkigt. Jag vet en tjej som bor på andra sidan Salutorget som är ledsen att bli av med utsikten mot Tellus.
Våra föräldrar tyckte att det var onödigt att han skaffade en egen lägenhet i samma stad, men jag kan lite förstå att han ville komma loss och inte komma cyklande till samma skola likt en ankfamilj. Mamma och pappa jobbade först på högstadiet och sedan flyttade dem med mig på gymnasiet så jag hade dem i korridorerna hela tiden.
Ylva

2022-01-09 @ 09:28:01
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Trist när dom tar bort torg..såg ett förslag på nya hus på vårat busstorg, vet inte om jag tycker om det, men planer finns att flytta busstationen.. så vi får se vad dom hittar på. Vi har nyss fått ett stort hyreshus där gamla badhuset låg..

Svar: Jag minns inte hur busstorget ser ut, hoppas att det blir bra med en ny station om de flyttar den. Här ska de bygga en ny stadsdel, men det är i andra änden av stan så det kommer jag inte att märka så mycket av.
Ylva

2022-01-10 @ 10:23:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0