Om trafik och pass

I Köpenhamn är det så trafikerat så att de har rödljus fast det är en återvändsgränd man ska gå över. 
Det är inte alltid jag väntar här, men på de flesta ställen respekterar jag rödljus för de kör så fruktansvärt fort! 
 
Här var det desto lugnare, när jag gick runt sjön Trummen i Växjö, men det ser ut som att trädet pekar finger åt sjön...
 
Det här var bra markerat i en gång- och cykeltunnel i Växjö med trottoar längst till vänster och pilar för cyklar. Jag brukar vara rädd för att köra på någon när jag cyklar in i en tunnel. 
 
Trafikverket har fått en större lokal i Ljungby för att kunna utfärda fler förarprov. De tar foton till körkort också och vi tycker att de även borde kunna utfärda pass. Jag läste att det bara är polisen som får göra pass för säkerhetens skull, men tycker att de bör ha hög säkerhet för körkort så att det räcker.
 
I Danmark har de löst det så att kommunerna får göra pass, så det borde inte vara så oerhört svårt att lägga ut det på någon annan. Maken väntar förresten fortfarande på sitt pass som han gick och fotade sig till för drygt en månad sedan och jag har bokat tid i augusti. 
 
Ur dagboken 920607: Åkte genom den idylliska engelska landsbygden. Stannade i en stad med lutande hus. Kom till New Market och installerade oss hos Mary och Adrian. Drack tea med tusen tillbehör. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Varför ska det vara så svårt att förnya pass, borde vara som körkort, bara skicka in nytt foto...Sen att dom kan spärra pass om så skulle vara nödvändigt.. förbättringspotetial :)

Svar: Du har rätt! De kunde göra körkort, pass och ID-kort på samma ställe och meddela när det är dags att förnya så kunde man bestämma om man vill göra det eller vänta.
Ylva

2022-06-07 @ 20:56:57
Postat av: Ama de casa

Haha! Det ser verkligen ut som om det där trädet pekar fulfingret...
Jag tycker att det är slöseri med polisiära resurser att det är dom som ska hantera passen. Klart det ska vara med säkerhet, men det är trots allt en administrativ syssla som kan läggas ut på nån annan.

Tea med tusen tillbehör lät verkligen som nåt för dig :-)

Svar: Oförskämt träd! :-) Visst är det en onödig sak att lägga på polisen! Det måste ju finnas säkerhet även där de gör ID-kort tänker jag och där är det inte samma kö.
Ja, tea till tusen måste ha varit bra. :-)
Ylva

2022-06-08 @ 09:17:56
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: znogge

Ja, nog är det trafikerat i Köpenhamn alltid.
Husse har tid för pass i slutet av augusti och sedan är det väl rejäl väntetid innan det är klart.

Svar: De har dessutom 80 och 60 där vi har 70 och 50. Jag är förresten fortfarande förvirrad över de nya 80-skyltarna i Sverige där det var 70 innan. Då får vi hoppas att maskinen i Finland som gör passen blir lagad tills dess.
Ylva

2022-06-08 @ 20:30:23
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0