Trummen och Utflykten

Idag åkte jag till Växjö för att gå runt sjön Trummen och gå på International Food Festival. 
 
Först gick jag en fin gångväg längsmed Växjösjön. Växjö betyder vägen mellan sjöarna. 
 
Man kan tro att jag hittar till sjön Trummen eftersom jag pluggat två år på Växjö universitet som ligger vid sjön, men jag har aldrig gått ut dit. Det var lite klurigt att komma fram till sjön, men med lite hjälp av gps gick det. Här ligger även Teleborgs slott där de spelade in senaste Stjärnorna på slottet. 
 
Om ni vill se hur det gick med matfestivalen kan ni titta på min Facebooksida Yfronten äter: 
 
På kvällen gick jag med en kompis till Lokal 16 och lyssnade på det skånska indiepopbandet Utflykten. Det var lite för brötigt för mig och jag skulle nog kalla det mer punk, men det är alltid kul med konserter! 
 
Ur dagboken 920604: Nu har vi haft en sån där sjuk nästan-avslutnings-dag igen. Halva klassen trodde att vi var lediga. Jag gick dit till timme ett och pratade betyg med Ingegerd. Pratade mest om Island. 
 
(Det låter märkligt att prata om Island när man pratar betyg med sin spanskalärare, men jag slutade i den klassen för att åka ett utbytesår till Island.)

Kommentarer
Postat av: Ama de casa

Såg himla fint ut där! Nästa gång ska jag nog ge Växjö lite mer tid och inte bara susa vidare direkt från flygplatsen.

Åh! Det var nu Island närmade sig med stormsteg alltså :-)

Svar: Det är jättefint! Hoppas att det inte tar åtta år till nästa gång ni kommer "hem". Ja, först blir det Irland och sedan Island. Det är förresten lite lustigt att jag flyttat från Kopparbergs till Kronobergs län (Jag har svårt att acceptera att länet heter Dalarna nu) och nästan från Avesta till Alvesta, två kända järnvägsknutar. :-)
Ylva

2022-06-05 @ 08:46:38
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Znogge

Vilken vacker natur och slottet är ju välbekant numera.

Svar: Ja, där måste jag gå runt flera gånger. Det är kul att slottet blivit känt. Jag tycker att det är fint fast det är ganska nybyggt i gammal stil.
Ylva

2022-06-05 @ 09:49:18
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0