Parker i Köpenhamn

Mina vänner som var i Malmö i helgen orkade aldrig ta sig över till Köpenhamn och gå på pubar med mig, men som tur är är jag bra på att roa mig själv där. 
 
Jag gick runt och tittade på parker till exempel. Ett projekt var att gå till Fälledparken, Köpenhamns största park, och det är säkert kul när de har konserter här men jag såg mest fotbollsplaner. 
 
Den kungliga biblioteksparken tycker jag om. 
 
Här är det gamla kungliga biblioteket som är tjusigt. 
 
Det här är inte direkt en park, men på Ofelia plads bakom Skuespilhuset kan man sitta och slappa i solstolar. 
 
Idag gick jag till Örstedparken som jag aldrig varit i förut fast den ligger mitt i centrum. Här finns gott om gräsmattor man kan sitta på och det ska jag börja göra i väntan på tåg.
 
Innan har jag haft årskort på Tivoli och hängt där i väntan på tåg hem, men nu har jag blivit lite sur på dem för att jag inte fick tillbaka pengar för mitt oanvända årskort 2020 och för att allt har blivit så dyrt. De har tagit bort de billiga matställena jag gick till med frikadeller och lövbiff. 
 
Ur dagboken 920515: Marit och jag satt på det lilla parkområdet mellan kyrkan och Vasahallen och försökte plugga. Det var 25 grader varmt men blåste, så det var svårt. 
 
(Så passande med en park även för trettio år sedan!) 

Kommentarer
Postat av: znogge

För att det ska vara lönt med årskort krävs det väl en del besök. Nu är det så länge sedan som jag var i Danmark att jag inte har prisbilden klar för mig. Sedan är den svenska kronkursen inte så imponerande heller.

Svar: Jag har för mig att man tjänar in årskortet på tre besök men i år känns det inte aktuellt. Den danska kronan är 1,50 så det är inte alls kul...
Ylva

2022-05-16 @ 09:58:51
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Dåligt att inte kompensera för ett oanvändbart årskort... Men du roade dig fint i alla fall och biblioteket är verkligen jättevackert!

Du verkar ha varit en parkfetischist redan i unga (f'låt YNGRE!) år :-D

Svar: Jag fick en ynklig ersättning, inte alls för ett helår. :-( De har byggt ihop det gamla biblioteket med det nya Den sorte diamant på ett häftigt sätt. :-) Jag skulle inte kalla det området för park nu, men det är en stor gräsmatta. :-)
Ylva

2022-05-16 @ 10:28:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0