Så funkar vi

Idag var det tioårsjubileum för kommunens dag om olika funktionshinder. 
 
Café Vildrosen vann årets tillgänglighetspris, det är ett jättemysigt café som drivs av omsorgen men tyvärr inte så tillgängligt för mig då de stänger kl.14 och har stängt lördag-måndag. 
 
De bjöd på tårta, mycket god marängtårta! 
 
Jag är halvblind, halvdöv och lättstressad... När jag var liten fick jag alltid höra att jag inte skulle sitta och läsa i mörker och förstöra ögonen. Möjligen gjorde jag det, men nu är jag noga med att ha mycket ljus, som hemma i köket där vi har spottar som man kan dimra. 
 
Nu ska man ju spara el, men jag tänder de lampor jag tycker behövs. 
 
När vi äter middag gör vi så här, men med lite nedtonade spottar. 
 
Ur dagboken 921108: Jag satt och förbannade att alla vet allt och frågade Valdi vad han visste om mig. -Att du har en kille i Sverige som du inte bryr dig om och att du skriver brev till min bror. 
 
(När jag var på Island hade jag inte en kille i Sverige, men jag skrev säkert till Valdis bror som jag var kär i.)

Kommentarer
Postat av: znogge

En sak som jag verkligen ångrar med vår köksrenovering är att vi inte satte spotar i taket. Nu blir det för komplicerat att ändra det.

Svar: Det är väldigt smidigt med spottar, tycker vi. Men vi satte stopp när en kompis ville göra det smart och appstyrt...
Ylva

2022-11-08 @ 20:15:54
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Man kan anpassa att ha lite ljusare när man behöver, men kanske "tona ner" när det funkar :)

Vet inte om jag sett det tidigare, men köksbordet, är det "hemifrån" ? mina föräldrar hade ett sånt, snickrat av någon från Skävetrakten tror jag.. :)

Svar: Ja, på jobbet får jag inte ha alla spottar på när en ljuskänslig kollega jobbar. Ja, precis, det är gubben i Skedvi som gjort bordet! Mamma och pappa har ett likadant men detta har jag ärvt efter mormor och morfar. Morfar från Norrköping fick ha med sig mamma som tolk när han skulle prata med gubben. ;-)
Ylva

2022-11-09 @ 14:16:46
Postat av: Gunilla

Haha.. ja, skävemål är inte å leka med :)

Svar: Hehe, nej, det är inte lätt... Min morfar föddes av svenska föräldrar i USA men de flyttade hem igen när han var fyra år och han lärde sig aldrig engelska riktigt. Jag älskade när han sa Nevjårk (New York).
Ylva

2022-11-10 @ 07:59:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0