Namnsdag och naturreservat

Idag har jag namnsdag. Jag påminns varje år om en kul sak som hände en gång. Dåvarande rektorn som hette Ulf hade sökt mig på biblioteket innan jag kom dit. Sedan dök han upp igen och sa "Grattis på namnsdagen!" Tack, sa jag, utan att fatta att han ville bli grattad tillbaka. När jag berättade det för kollegan vars man också heter Ulf sa hon "Åh, nej! Han sa att han ville gratta dig och att Ulf också har namnsdag och jag sa Då ska jag gratta honom när jag kommer hem!"
 
Året efter var jag noga med att gratulera chefen och sa "Grattis på namnsdagen! Jag har också namnsdag!" "Heter du också Ulf?"...
 
Naturvårdsverket har fått budgeten halverad och kommer inte att kunna ta hand om naturreservaten. Jag och mina föräldrar märkte att de skyltat dåligt och gick vilse i två naturreservat när markeringarna på vandringslederna försvann! Dock hittade vi fram till Älgarör som är en bronsåldersgrav på Toftaholms reservat.
 
Vi gick fel i Vedåsa också men hittade blåsipporna som vi var ute efter och var nöjda. 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Grattis på namnsdagen! Ja, som det kon bli :D
Tråkigt med halverade anslag för det är en stor nedskärning minst sagt.

Svar: Tack! Det är inte så lätt att komma ihåg allt Ulf och Ylvande. Jättetrist om de sparar in på naturreservat som är viktiga och dumt om en massa människor går fel...
Ylva

2023-04-11 @ 21:42:15
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Lena i Wales och lite överallt

Grattis i efterskott?
Kul inlägg, fick mig att skratta två gånger. Dels namnsdagen och dela att du gick vilse (har väl inte hänt förr😉).
Tråkigt nock med nedskärningar.
Ha det bra!

Svar: Tack! Jag förstår att det är underhållande med mitt vilsande. Mamma och pappa brukar vara duktiga på att hitta men det är svårt när stigarna plötsligt försvinner... Visst är det synd att de sparar in. Ha det så bra!
Ylva

2023-04-12 @ 11:45:15
URL: http://lenaiwales.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0