För höga hus

De bygger för höga hus här i Ljungby. Jag tycker inte om att det ska förtätas och byggas på höjden. Det är inte så att det är brist på plats här. 
 
Fult sjuvåningshus, betongen ser redan flammig ut men det hoppas jag går över. 
 
Bredvid ligger gulliga Sagomuséet. 
 
Jag håller på att vänja mig vid det nybyggda huset till höger. 
 
Men då bygger de ett till hus till vänster om det och de kommer att skymma vackra Tellushuset till vänster. 
 
Ur dagboken 930110: Gick upp vid halv tre. Låg och läste, såg slutet av Robocop och försökte hjälpa till lite i köket. Strömmen gick vid femtiden och har inte kommit tillbaka än (kl.7).

Kommentarer
Postat av: znogge

Det känns väldigt onödigt och fel att bygga så högt. Passar ju inte in alls men det verkar man strunta i numera... Samma tendens i lilla grannhålan tyvärr.

Svar: Det är så tråkigt att de inte verkar försöka bygga så att det passar ihop med det gamla. I Köpenhamn bygger de också som idioter men jag tycker att de oftare lyckas få ihop det snyggt, som till exempel det gamla kungliga biblioteket som sitter ihop med den nya Svarta diamanten.
Ylva

2023-01-10 @ 19:45:58
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Lena i Wales och Spanien

Jag förstår din känsla.
Kan förstå att man bygger på höjden där det är platsbrist, men inte i små gammaldags städer. Såg ett liknande hus som håller på att byggas i Vänersborg vid jultid. Fult!
Gillar dina stadsbilder.
Ha det bra!

Svar: Precis, i storstäder är varje kvadratmeter värd guld, men här skulle vi kunna bygga mera utåt kanterna och ändå nära centrum. Jag kör på med stadsbilder här för det händer inte så mycket nu. Tråkigt att de gör så i Vänersborg också. Ha det fint!
Ylva

2023-01-11 @ 08:05:00
URL: http://lenaiwales.wordpress.com
Postat av: Martin

Tycker inte heller om höghus, men det är bättre att de bygger på höjden, än att de bygger bort mer åker- och skogsmark nu när Ljungby ska ha mer än 30000 invånare om några år.

Svar: Äsch, nu krånglar det och mitt svar försvann men jag håller inte med. Vi har 12 km till stugan och det känns som att det ligger mitt ute på landet så mer skog och åkrar behöver vi inte.
Ylva

2023-03-28 @ 18:09:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0