Hur veckohandlar man?

Som tur är behöver jag inte veckohandla för jag är katastrofdålig på det! Jag försökte lite i pandemin när man inte skulle gå i affärer i onödan, men det gick inte då heller. Jag tror inte ens att det blir mer miljövänligt eller billigare, om man inte köper stora förpackningar såklart, för jag skulle ändå köpa samma saker. Jag handlar ungefär varannan dag och nästan alltid fil, mjölk, bröd, banan och äpple. 
 
Jag cyklar förbi ICA varje dag så det är ingen omväg. Om jag någon gång tar bilen till affären handlar jag bara mer än vad jag skulle göra annars. Det ser ganska tomt ut i vårt kylskåp men den tomma hyllan är till för ägg, det har vi åtminstone alltid hemma. 
 
Min cykel får jobba ganska hårt, men nu är jag arg för jag har fått punktering på bakdäcket för andra gången på en månad! Cykeln är helt ny och jag går inte med på förklaringen jag fick hos cykelhandlaren/reparatören att gruset de sandar med gör hål på däcken. Ska jag inte kunna cykla året runt då? 
 
Ur dagboken 930126: Jag ändrar mig flera gånger om dagen. Jag hade bestämt mig för att försöka få flytta till Neskaupstadur eller Eidar. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Jag tycker det är precis tvärtom. Handlar man ofta är det lätt att det blir spontana och onödiga köp.

Så ska det självklart inte vara med en ny cykel. Är det något i fälgen som skaver eller?

Svar: Jag är disciplinerad och handlar efter lista och det brukar för det mesta gå bra. Denna gång var det en glasbit, men vi undrar om det inte satt kvar från förra gången. Irriterande!
Ylva

2023-01-26 @ 20:32:21
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Handlar man inte mer än man behöver, och ändå cyklar förbi, så ska det väl inte behöva bli dyrare.. tror många som storhandlar får mer "över"... jag handlar 2 ibland 3 ggr i veckan, det blir inte mycket varje gång :)

Nåt mystiskt med punka så ofta ändå.

Svar: Jag får ju inte med mig sju liter mjölk och sju liter fil på cykel... Dessutom tycker jag om att gå i affärer så det är inget extrajobb. Jag jobbar bara 60% och har för mycket tid. ;-) Jättekonstigt med cykeln!
Ylva

2023-01-27 @ 11:24:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0