Torkrum

Vi har världens sämsta torkrum och jag brukar låta tvätten hänga i minst två dygn för att vara säker på att det ska vara torrt. 
 
Det blir oerhört skrynkligt nu när man hänger tvätt i vår kalla källare med bara en liten avfuktare. Det gör inget med underkläder som detta slimlinne (som jag har töjt ut med åren...) men jag blir förundrad. Varför kan det inte bara bli slätt, liksom? 
 
Ur dagboken 930117: Hon berättade vad hon och Gústi var tvungna att göra när de var små och sa att det finns en 19-årig tjej här med tre ungar och en sjöman som är borta tre veckor i sträck och frågade vad jag skulle göra i hennes ställe. -Abort. Fel replik.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Då torkar det snabbare hos oss. Vi hänger tvätten i grovköket men någon avfuktar har vi inte. Jag tycker det brukar bli helt okej vilket är tur för jag är inte road av att stryka.

Svar: Nej, stryka har jag knappt gjort sedan jag borde hemma och gjorde det för att få veckopeng...
Ylva

2023-01-17 @ 17:38:29
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Jag sträcker alltid ut kläder när jag hänger, men det kanske blir så där ändå ? :)

Svar: Ja, jag brukar försöka skaka och dra lite i kläderna men de blir ändå skrynkliga. Som tur är är jag inte så noga. ;-)
Ylva

2023-01-18 @ 09:07:28
Postat av: Lena i Wales och Spanien

Min tvätt torkar oftast på ett dygn, förutom gamla tjocka lakan, de tar längre tid.
En del av kläderna är skrynkliga, men om jag tar dem ur maskinen direkt när den är klar, blir det mindre skrynkligt än om den får ligga i maskinen ett tag.
Ha det bra!

Svar: Ja, ibland tvättar jag samtidigt som jag går till jobbet och då får tvätten ligga kvar lite väl länge innan jag tar ut den, det kan vara en anledning, men mest är det för att det är kallt i torkrummet. Det blir inte så hysteriskt skrynkligt på sommaren. Ha det fint!
Ylva

2023-01-18 @ 09:39:45
URL: http://lenaiwales.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0