Badplatser

Tidsinställt inlägg på grund av Hedemoraresa.
 
Badplats och badplats, jag har inte badat på någon offentlig badplats men åtminstone i dammen, ån, sjön Bolmen och Tjusts skärgård i Västervik. 
 
Vi har en liten plastbåt i dammen, som är bra om man vill dra upp vattenväxter till exempel. 
 
Det går att bada från båten nu för vi har skaffat en stege, men oftast lägger vi till vid en ö i Bolmen och badar. 
 
Det är bara jag som badar i Lagan här men jag tycker att det går fint om man har badskor (och håller koll på dem som fiskar i kanten). 
 
Det blev ett bad i havet också fast inte här.
 
Utan här vid Värmviks säteri. Tyvärr fick jag inte bada från bryggan utan i den sumpiga viken till höger och när jag klafsat ut där på slammig botten fick jag veta att man fick låna den lilla båten som ligger på land och åka ut till en brygga ute i vattnet, men då var det för sent. 
 
Ur dagboken 930722: Ringde till Nicke och pratade i en halvtimme. Det hade varit en massa folk vid tältet och jag hade druckit allt och sen slocknat. Han hade burit mig till sjuktältet och när han kom tillbaka dit efter ett tag låg jag och sov. 
 
(Jag söp bort en trevlig kille från Västervik på Dalarock. Se där en konstig koppling till Västervik.)
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Du är modig du! Även om jag gillar att bada hade jag avstått både dammen och Lagan. Insjöbad är verkligen inget för mig så det är tur att vi bor vid havet ;-)

Hoppas det blir trevligt i Hedemora!

Svar: Haha, den här diskussionen igen. Jag gillar inte havet när det är salt, kallt, brännmaneter eller algblomning och tång. Men är det klart vatten och tjugo grader är det såklart underbart med hav! Tack, Hedemora var fint!
Ylva

2023-07-23 @ 15:34:01
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0