Vid dammarna

Idag firade vi nationaldag och Sverige 500 år i stugan. Maken kom hem från England igår och var trött och jag somnade både i hängmattan och på bryggan så det var en bra vilodag. 
 
Det är lite förvirrande att Sverige bara är 500 år, men det beror såklart på hur man räknar. Jag har firat Hedemora 550 år 1996, Norrköping 600 år 1984 och Ljungby 80 år 2016. Det har bott människor i Ljungby väldigt länge men fram till 1936 var det en köping. 
 
Inte för att vi gillar trädgårdsprydnader egentligen men vi har två grodor vid dammen. Den stora är en damminvigningspresent och den andra fastnade jag för i en affär i Lund en gång. 
 
Maken tog den lilla båten och rensade vattenväxter som syns på andra sidan. Det är läskigt när man simmar och de slingrar sig runt benen...
 
Här hämtar vi vatten till djur och växter. Vår brunn håller redan på att sina och inte ser det ut att bli bättre framöver. 
 
Ur dagboken 930606: Vi hade ett riktigt nationaldagsdukat bord med svenska flaggor, blå servetter och gula blommor. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Sverige är äldre än 500 år tänker jag men det beror ju på hur man ser det.

Svar: Ni i söder tänker ofta att det varit bättre att hänga ihop med Danmark och jag gillar ju Norden och skulle gärna ha en starkare nordisk union.
Ylva

2023-06-06 @ 21:34:50
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0