Om böcker och bokstäver

Jag kan inte låta bli att läsa skyltar och annan text. 
 
Men så här fult behöver man väl inte avstava?! 
 
De här är förlåtna för de är invandrare (det är kanske Express skräddare också) men jag blir inte klok på om det ska vara ett eller två ord. De driver även Kungsgrillen mittemot så rimligen borde det vara Kungsbageriet. 
 
Så här får man absolut inte göra! Det är en duologi (har jag lärt mig att det heter när det är två böcker som hör ihop) men fortsättningen är bredare än den första! Om samma förlag släpper en serie ska böckerna ha samma format. Tur att jag inte samlar! 
 
Idag kom mina böcker från Bokus rea. Alla dessa för 229 kr inklusive frakt på 35 kronor. 
 
Ur dagboken 930301: Gick upp klockan tio. Sa hej till Lasse som åkte till Uppsala och inte kommer hem förrän om två veckor. 
 
(Min bror pluggade i Uppsala och kom inte hem särskilt ofta, vad jag minns.) 

Kommentarer
Postat av: znogge

Dåliga avstavningar och särskrivningar stör mig väldigt mycket. Är man osäker på svenska språket kan det vara knepigt men det borde finnas någon att rådfråga. Så irriterande med böckerna i olika storlekar. Känns väldigt ologiskt minst sagt.

Svar: Skönt att det är flera som blir störda av sådana här saker! Jag tänker också att om man har svårt att stava får man fråga någon som kan. Mamma och pappa påpekade en gång hos en skyltmakare att han stavat fel på skyltarna och då blev han arg...
Ylva

2023-03-01 @ 20:45:39
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0