Försörjningskrav

Idag började en ny omöjlig lag att gälla; invandrare ska tjäna minst 27 360 kronor för annars kan de bli utvisade! Den förra regeln var 13 000 kronor vilket är mer rimligt. Den nya siffran baseras på medianlönen och så tycker jag inte att man kan räkna.
https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Aktuella-fragor/Forandringar-inom-arbetstillstandsomradet/Hojt-forsorjningskrav-for-arbetstillstand.html
 
Jag tjänar bra mycket mindre än så och det är vi många som gör. Det bekymrar mig inte så mycket att jag har svårt att vara lönsam men är en tråkig människosyn om vi med olika handikapp är oönskade. 
 
Jag såg den här tavlan när jag var på massage. Jag har tänkt så mycket på det här med att man kan bli vad man vill och göra vad man vill och tror inte på det. Sedan är jag lite väl ovillig och då är det mycket som inte går. Svärmor säger att man gör vad man måste men inte ens det håller jag med om. 
 
Det finns för få änglar i världen. Den här fina glasängeln står på Skogskyrkogården här i Ljungby och jag är glad att den fortfarande är hel. Jag trodde att någon skulle ta sönder den ganska snabbt.
 
Ur dagboken 931101: Lämnade tillbaka Albinssons filmer. Marit är ihop med den långhårige basisten i Rootvälta. De ska spela in en skiva snart.  

Kommentarer
Postat av: Znogge

Tänker på alla pensionärer som har långt mindre än så… Märkligt förslag.

Svar: Ja, pensionärer och sjuka har ofta inte alls så bra ekonomi. Sedan får man väl titta på hur mycket var och en behöver för att försörja sig, om man har barn, är ensamstående och en massa andra faktorer.
Ylva

2023-11-01 @ 21:10:00
Postat av: J.

Nä allt kan man inte göra. Fast lite mer kanske det kan ligga i att man gör vad man måste. Men att man kan nog ha olika syn på vad man faktiskt måste, eller inte måste, göra.

Svar: Tänk på alla ungdomar som tror att man måste vara rik och snygg och duktig för att de kändisar man ser verkar vara det. Skönt att vara lite äldre och ha så pass bra självkänsla att man kan strunta i det i alla fall. Man kan absolut ha olika syn på vad man måste... Jag måste nästan ingenting.
Ylva

2023-11-01 @ 21:28:11
Postat av: B.B

Jag håller med dig om allt 😀 jag har inte heller så hög lön fast jag har så det räcker för mig 😆 sen när man brottas med diverse sjukdomar som jag gör för det inte att göra det man vill.

Svar: Jag har tur som är gift med en man som fixar allt, min lön skulle vara svår att klara sig på. Tråkigt att du har sjukdomar som hindrar dig från att göra saker. Jag är nästan alltid frisk (förutom psykiskt) och gör roliga saker hela tiden.
Ylva

2023-11-02 @ 10:56:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0